2008-ban Orbán Viktor is megszavazta a megszorításokat

A miniszterelnök reggeli rádióinterjújából ismét kiderült: az újabb IMF-megállapodás megszorításokat fog jelenteni az adófizető magyarokra nézve.

Orbán Viktor ugyanis ezt mondta a Gyurcsány-kormány által megkötött és a Bajnai-kormány által végrehajtott megállapodásról: "A bankoknak valamivel több mint 600 milliárd forintban gyorssegélyt, föltőkésítést adtak (így!), és ezért, hogy a bankok pénzhez juthassanak az IMF-en keresztül, Magyarországnak csökkentenie kellett a nyugdíjakat, a béreket és a szociális kiadásokat."

A Fidesz elnöke azonban elszólta magát. Nem tájékoztatta arról a magyar embereket, hogy a bankok ingyenebédjét (hivatalos nevén: A pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának erősítéséről szóló törvényjavaslatot), így az adófizetők megszorítását a 2008. december 15-i végszavazás során nem csak az MSZP, hanem vele nagykoalícióban a Fidesz és a KDNP, köztük Áder János, Kósa Lajos, Kövér László, Lázár János, Matolcsy György, Navracsics Tibor, Pokorni Zoltán, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Varga Mihály, Semjén Zsolt, sőt személyesen Orbán Viktor is megszavazta. A miniszterelnök elszólása előrevetíti: egy újabb IMF-megállapodás szintén nagykoalíciós egyezség eredményeként fog létrejönni, a hitel árát pedig ismét nem az extraprofitot bezsebelő és külföldre menekítő multinacionális nagyvállalatok, bankok fogják megfizetni, hanem a megszorítások miatt egyre nehezebb helyzetben levő kisemberek.

A Jobbik ezért elutasítja az elmúlt 22 év pártjai által megkötött, illetve megkötés előtt álló IMF-megállapodásokat, mert az ország csak a rossz és tragikusan rossz közül választhat. A nemzeti ellenzék e helyett a takarékos állami gazdálkodást, a kormányzati luxuskiadások végleges megszüntetését, az államadósság-törlesztés átütemezését követeli. Az így felszabaduló forrásokat a hazai kis- és középvállalkozások megsegítésére, a válságból való kitörést jelentő ágazatok (ipar, mezőgazdaság, turizmus, kutatás-fejlesztés) támogatására kell fordítani.

Volner János frakcióvezető-helyettes, a Jobbik alelnöke

Ajánlat : Küldjön virágot, ajándékot a SzivNet Virágküldővel , mellyel rádiónkat is támogatja (X)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Trón és oltár (ismétlés)

10:30–11:30
A műsornak nem titkolt célja, hogy a királyság eszmeiségét hirdesse és állítsa alternatívának a mai kor nihilizmusával szemben.
(Kiráyságpárti)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

11:30–11:45

Madártávlatból

11:45–12:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!