Újabb fideszes földmutyi

A Jobbik felháborodással fogadta a legújabb állami földbérleti pályázatokkal kapcsolatos botrányt.

A pályázatokat kiíró szerv, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) elnökhelyettesének, Nagy Jánosnak unokaöccse, Nagy Péter két pályázaton is nyert. A győztesnek kikiáltó hirdetményeket ezúttal maga a nagybácsi írta alá. Nagy Péter annyira elővigyázatlan volt, hogy már a pályázati eredmények kihirdetése előtt hencegett fideszes kapcsolataival, azt is előre megmondta, hogy ő fog nyerni.

Az unokaöcs kiváló minőségű szántóföldekhez jutott, összesen 115 hektáros birtoka lett két Fejér megyei település határában, Kálozon és Sárszentágotán. Az eset annak tükrében különösen felháborító, hogy számos helyi családi gazdálkodó pályázott ezekre a területekre. A kormány szembe megy korábbi ígéreteivel, az állami földek újrapályáztatását nem a vidék felvirágoztatására használja, hanem saját embereinek kapzsiságát szolgálja ki.

Követelésink nem változtak: rendet, átláthatóságot és tisztességes eljárást követelünk az NFA-pályázatoknál. Nem értjük, hogy miért kell titkosítva, a közvélemény elől elzárt módon döntést hozni a köz vagyonáról. Nem értjük, hogy Európában egyedülálló módon miért nem lehet jogorvoslati lehetőséget biztosítani a vesztes pályázóknak. Nem értjük, hogyan nyerhetnek sok száz hektár szántót a több településsel arrébb élő, gazdálkodással soha nem foglalkozó ügyvédek, gyógymasszőrök és pedikűrösök. Nem értjük, hogy a helyben lakó családi gazdálkodókkal szemben hogyan nyerhetik meg a legértékesebb területeket a fideszes kapcsolatokkal megáldott szerencsések.

A Jobbik az első napvilágot látott visszás pályázati eredmények óta követeli a rendszer teljes felülvizsgálatát. Nem csak a nemzeti párt, de minden független gazdaszervezet, szakmai műhely elfogadhatatlannak tartja a mutyikkal terhelt ügyek tucatjait. A Jobbik kormányra kerülve azonnal felülvizsgálja a gyanús szerződéseket és hosszú évtizedek óta először igazságot és megélhetést ad a magyar vidéknek.

Magyar Zoltán országgyűlési képviselő

Ajánlat : Küldjön virágot, ajándékot a SzivNet Virágküldővel , mellyel rádiónkat is támogatja (X)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

18:30–0:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Éjfél

0:00–0:15

<<<Zene>>>

0:15–2:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!