Budaházy György házi őrizetét lakhelyelhagyási tilalomra enyhítették (videóval frissítve)

A mai napon megszüntette a Fővárosi Törvényszék Budaházy György és társai házi őrizetét és lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette a szigorú házi őrizetet.

Budaházy György és társai szabadlábra helyezési kérelemmel fordult a bírói tanácshoz. Indoklásukban elmondták, hogy már több éve nem tudnak a szigorú őrizet miatt munkát vállalni, tartalékaikat felemésztették és a harmadrendű vádlott ügyvédje szerint az előzetes letartóztatás utáni legszigorúbb korlátintézkedés már nem is embernek, hanem a szimbólumnak szól.

Az ügyész ezt a vádat személyes érintettségre hivatkozva visszautasította és elutasította mindhárom vádlott indítványát.Budaházy György kérelmét azzal utasította el az ügyész, hogy az első rendű vádlott esetében fokozottan fennáll a bűnismétlés veszélye, mert úgymond "belső meggyőződés társult a bűncselekményéhez"(!)

Közel fél órás szünetet követően Dr. Kenéz Andrea vezette bírói tanács mégis a lakhelyelhagyási tilalom mellett döntött, mely bár enyhébb büntetés, de az ügyész is, valamint az első rendű vádlott Budaházy György és védője is fellebbezett a döntés ellen. Az ügyész fellebbezése indoklásául a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozott, Budaházy György pedig indoklásában elmondta, lakóhelyén sem a munkáját nem tudja folytatni, sem a több éve tartó mozgáshiány miatt szerzett betegségét nem tudja kezeltetni.

Szaszka esetében a lakhelyváltoztatást a bírói tanács hosszú mérlegelés után után jóváhagyta, azzal a feltétellel, hogy mivel új lakóhelyén, egy Nógrád megyei falucskában helyi rendőrőrs nincs, a legközelebbi település rendőrőrsén köteles heti két alkalommal jelentkezni. A másod -és harmadrendű vádlott a döntést elfogadta.

(motoros - Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Véleményem szerint már régen megérett az idő, hogy benyújtsanak Gyuriék egy horribilis kártérítési pert (többek között a nyilvánvalóan elfogult és többször is jogsértést elkövető ügy(etlen)ész ellen), amiben minden részletre kiterjedően (!) kárpótolnia kell az államnak.

Akár az évi több milliárd adóforintért fenntartott "Egyenlő Bánásmód Hatóság" www.egyenlobanasmod.hu -ot is bele lehet rángatni...
Amennyiben ezek nem végeznék azt a munkát, amiért ELVIEKBEN létrehozták és fenntartják, akkor ezeket is meg lehet jogilag támadni.

Persze, aki kis hazánkban jelenleg jogrendről álmodozik, az egy kötözni való bolond.

"Mindent a hazáért, a hazát semmiért!"

#2

Nevetséges, szinte egy helyben topogás. Nem volt semmiféle terhelő bizonyíték, így nincs semmi értelme korlátozni a mozgását. Mindenki ártatlan, amíg be nem bizonyítják, hogy bűnös. Ez az ártatlanság védelme, csak valahogy ez nem vonatkozik a hazafiakra. A vörösökre pedig az a szabály vonatkozik, hogy akkor is ártatlanok a vörösök, ha már bebizonyították hogy bűnösek. A terrorveszély, amire hivatkozva korlátozzák a hazafiakat nevetséges. Ha valaki nagyobb biztonságot akar, menjen a börtönbe, mert ott fűtenek, ételt, vizet, mindent megkap, egyetlen dolog fog hiányozni neki és ez pedig a szabadság. Nem plagizálok, ez a gondolat Dwight D. Eisenhower volt amerikai elnöktől származik, eredeti formája (angolul):

"If you want total security, go to prison. There you're fed, clothed, given medical care and so on. The only thing lacking... is freedom."

#3

Kedves Kruchió Sándor!
Köszönöm!

#4

Kedves Ébredőmagyar!

Okt. 15-17-19 a következő tárgyalási ciklus, de minden bizonnyal mindhárom tárgyalási nap továbbra is zárt tárgyalás lesz...

#5

A lakóhelyelhagyási tilalom a településre, tehát Gyuri esetében Diósd közigazgatási határára vonatkozik. Ez persze akadályozza a munkavégzésben és sok más ügyének intézésében, de azért jobb mint a házi őrizet, amikor a házát sem hagyhatja el engedély nélkül.
Egy kérdés:tudja valaki, mikor lesz a következő tárgyalás az ügyben?

#6

Íme, egy nagyszerű videóriport a tegnapi házi őrizet megszüntetéséről, melyet Kőszegi M. Imre, a HTV munkatársa készített Budaházy Györggyel:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=W12eT2epsZo

#7

"Ez a kényszerintézkedés a terhelt mozgásszabadságát és a lakóhely szabad megválasztásának a jogát korlátozza. Alkalmazására az 1951. évi III. törvény óta van lehetőség, de meglehetősen ritkán alkalmazzák.
A tilalom hatálya alatt álló személy meghatározott területet, körzetet engedély nélkül nem hagyhat el, tartózkodási helyét, illetve lakóhelyét nem változtathatja meg. E körbe tartozik pl. a terhelt lakóhelye, munkahelye, gyógykezelésének helye[9].
A lakhelyelhagyási tilalom feltételeire az előzetes letartóztatás feltételei az irányadóak, akkor rendelhető el, ha a letartóztatás céljai az enyhébb kényszerintézkedéssel is biztosíthatóak.
Jellegére tekintettel leginkább a szökés veszélye esetén tekinthető alternatívának. Alkalmazásakor a bűncselekmény jellegére és a terhelt személyi és családi körülményeire - különösen az egészségi állapotára vagy idős korára - tekintettel kell lenni .
Mivel ez az intézkedés az előzetes letartóztatás alternatívája, csak bíróság rendelheti el.
A határozatban a bíróság más korlátozást is elrendelhet, de azt is előírhatja, hogy a terhelt meghatározott időközönként a rendőrségen jelentkezzen."

Én azt gondolom hogy ez a Gyuri jelenlegi lakhelyére,településre vonatkozik,de ezt a bíró dönti el,így lehet Pest megye is,de a következő Budaházy műsorbol ezt is megtudjuk.

#8

A kétharmados forradalmi kormány miniszterelnöke kijelentette, hogy aki a lakóhelyétől távolra eső településen vállal munkát , első körben százezer, majd csökkenő ütemben hatvanezer és végül negyvenezer forint támogatásban részesül.
Vajon az esélyegyenlőség jegyében ez a "pénzjutalom" a perbe fogottakra is vonatkozik?

Persze a kérdés költői...

Azért örülök ennek a jó hírnek, hogy enyhítette a Törvényszék a a több éve tartó szigorú kényszerintézkedést.
Valószínűleg az ítészek is kezdik belátni, hogy ez a koncepciós vád egyre gyengébb lábakon áll!

#9

Ez most mit jelent ? Lakóhely közigazgatási határait nem hagyhatják el , vagy micsoda pontosan ?
Ha valamelyikük egy 150 fős , egy utcás falucskában lakik , akkor eztán majd kimehet a kisboltba , vagy mi ? Mert más ott nincs , se munka , se semmi . Elmehet a p.......ba az összes ügyész meg bíró !!!!! Így majd biztos tudnak dolgozni és megélni az érintettek , ugye ? Hány éve is már , hogy fogva tartják őket ? Sad Sad Sad
Ne felejtsük ezt el soha , hogy ebben az úgynevezett demokráciában hogyan bánik el a rendszer az ellenzőivel !
Mellesleg , ha valamelyiküknek mondjuk elárverezi a házát az egyik közszolgáltató , mert teszem azt nem tudta fizetni a villanyszámlát (lévén , hogy évek óta nem dolgozhat a hatóságok jóvoltából) , vagy valamelyik bank egy hiteltartozás miatt viszi azt , és így nem lesz hol laknia , akkor nem lesz bejelentett lakcíme sem . Akkor hogy lesz a lakhelyelhagyási tilalom betartatva ? Megnevezi majd a parkot , ahol csövezik a szerencsétlen ? Sad Sad Sad

#10

Legalább némi változás,örülök.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

15:00–17:30
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Hegylakók

17:30–18:30

<<<Zene>>>

18:30–21:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!