Nem utalják haza a külföldön tárolt milliárdokat

Megbukott az offshore-amnesztia, habár a Fidesz-közeli Magyar Nemzet büszkén számol be arról, hogy eddig 55 milliárd forint érkezett haza ennek keretében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a lapot úgy tájékoztatta, hogy 2011-ben 2.9 milliárd, az idén az év első hét hónapjában 2.6 milliárd forint adóbevétel származott a kedvezményes adózási szabályból.

Csak összehasonlításképpen: egy frissen napvilágot látott elemzés szerint 242 milliárd dollár (nem forint!) értékben áramlott ki magyar pénz különböző offshore cégekbe úgy, hogy egyetlen egy fillér hasznot sem termelt – mint ahogy Pörzse Sándor is beszámol erről a Barikád hetilapban megjelent vezércikkében.

Itt is megbukott az elszámoltatás

A Jobbik országgyűlési képviselőjeként is tevékenykedő főszerkesztő hangsúlyozta: a teljes volt politikai elit – de ide sorolja a magyar értelmiség jelentős részét is – elszámoltatható lenne ezért. Mint írja, egyesek ekkora összegű pénzt menekítettek ki az országból. Kiemelte: ez a magyar államadósság kétszerese!

Ez az összeg a magyar társadalom minden egyes emberének zsebéből hiányzik, a gazdaságunk működéséről nem is beszélve – fogalmaz Pörzse, hozzátéve: szó sem esik erről sehol, ez az igaz bűn!

Ne számítsunk fordulatra

Az offshore-amnesztia – amely nem sok üzletember fantáziáját mozgatta meg – lényege, hogy ha valaki hazautalja a külföldről származó, vagy offshore cégben, külföldi bankszámlán tartott pénzét és itthon 10 százalék adót fizet, a vagyon eredetét sem a magyar adóhatóság, sem az igazságszolgáltatás nem firtathatja.

Nink Gabriella, a KPMG adótanácsadó cég igazgatója óvatosan fogalmaz a Fidesz-közeli lapnak: az utóbbi hónapokban nem érezhető az év végén lejáró amnesztia iránti érdeklődés növekedése, de az sem zárható ki, hogy az utolsó hónapok gyökeres változást hoznak ebben. Szerintünk viszont nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy kijelenthessük: semmilyen radikális fordulatra nem érdemes számítani ez ügyben.

(Barikád)

Ajánlat : Küldjön virágot, ajándékot a SzivNet Virágküldővel , mellyel rádiónkat is támogatja (X)

Comments

#1

Ha jól értem így lehetne összegezni ezt a cikket: Ha nem loptak volna a politikusok visszafizettük volna az államadósságot és még rengeteg pénzzel maradtunk volna. Jól értettem?

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00
A trianoni diktátum ihlette revizionista dalokat lehet ebben az órában hallani.
(Revizionista dalok)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

8:00–9:00

Hadak Útján (ismétlés)

9:00–10:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!