Elfogadhatatlan, hogy megússzák a 2006-os rendőrterror felelősei

Széles sajtónyilvánosságot kapott a napokban a sajnálatos hír, hogy a Honvédelmi Minisztérium belső vizsgálatában feltárt jogsértések nem bűncselekmények.

Azaz a 2006-os brutális tömegoszlatások idején bár jogszerűtlenül adták át a gránátvetőket és könnygázgránátokat a rendőrségnek a honvédség készleteiből, mégsem vonnak ezért felelősségre senkit.

Nyilvánvaló, hogy mindezen tettek nem gondatlan cselekmények, hanem egy összehangolt megtorló akció részei voltak. Nem rendszeresített vadászfegyverekkel és gumilövedékekkel elkövetett szemkilövetésekért, tömeges brutalitásért még egyetlen felelős rendőri vezetőt és politikust sem helyeztek vád alá.

Jogvédők követelésére több mint egy évvel ezelőtt került nyilvánosságra a Balsai-jelentés, mely egyértelműen állami terrorcselekménynek minősíti a 2006 őszi megtorlásokat. Ezek alapján Gyurcsány Ferencet és az akkori rendőri vezetőket fel is jelentették. Mégis voltak, akik gyanúsítás és felelősségre vonás helyett karriert kaptak, mint például a legkegyetlenebb rendőri egység, a REBISZ volt vezetője, Dobozi József. Gergényi Péter és Bene József volt rendőrfőkapitányok vagy a börtön helyett a Kossuth téren "éhségsztrájkoló" Gyurcsány Ferenc mai napig szabadlábon vannak.

Elfogadhatatlan, hogy több száz meghurcolt a mai napig nem kapott kártérítést, és vannak olyan közismerten koncepciós ítéletek, melyek megsemmisítésére nem került sor. A napokban lesz a hatodik évfordulója az őszödi hazugságbeszéd által kiváltott 2006-os tüntetéssorozatnak és az azt követő véres megtorlásoknak. Áldozatok, jogvédők feljelentéseinek százai és elkészült tényfeltáró jelentések (Civil Jogász Bizottság, országgyűlési albizottság, Balsai-jelentés stb.) ellenére elmaradt az elszámoltatás. Kérjük a joggal csalódott és felháborodott, a beígért igazságtételben bízó embereket, hogy pártszimpátiára tekintet nélkül velünk együtt követeljék a felelősségre vonást, mert az igazságtétel előmozdítása megkerülhetetlen kötelessége a kormánynak. Mit nyomoz még ennyi év és bizonyíték után a 2010 decemberében a kétharmad révén megválasztott Polt Péter által vezetett ügyészség? Már így is sokan megúszták az elévülés miatt. A közelgő évforduló kitűnő alkalom az elkövetők elleni vádemelésre, amelyet százezrek várnak.

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője

(Szent Korona Rádió)

Ajánlat : Küldjön virágot, ajándékot a SzivNet Virágküldővel , mellyel rádiónkat is támogatja (X)

Comments

#1

Ha valaki rátermett személy szervezne egy ehhez a témához kötődő demonstrációt,én elmennék rá.

#2

Bűn és bűnhődés. Nálunk ez a kettősség nincs. Nálunk csak a bűn van.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

3:00–7:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

<<<Zene>>>

8:00–9:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!