TEK: felelőtlenség viccet csinálni a történTEKből

A Terrorelhárítási Központ (TEK) minden bejelentést komolyan vesz, nincs lehetősége és ideje mérlegelni olyan esetekben, amikor emberéletek lehetnek veszélyben - tudatta a szervezet szerda este az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szerda délelőtt kiürítették a Műegyetemet, miután egy diák fürdőköpenyben ült be az egyik előadásra, majd fegyvert - mint utóbb kiderült játék pisztolyt - tett ki a padra. A fiatalt a TEK emberei fogták el.

A TEK közleményében kiemelte: "tréfásnak, viccesnek beállítani a történteket több mint felelőtlenség".

Ha riasztást kapnak, hogy egy diák furcsa öltözékben, fegyvernek látszó eszközzel megy be egy tanterembe, azt a lehető legkomolyabban veszik és minden olyan eshetőségre felkészülve vonulnak ki a helyszínre, amelyre a műveleti egységek kiképzést kaptak - írták.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója az MTI-nek elmondta: a fiatal férfit még a Műegyetem egyik termében elfogták a terrorelhárítók. "Teljesen élethűnek" tűnt a pisztoly - tette hozzá, és a padra tett fegyverről készült fotót telefonján meg is mutatta az újságíróknak. A fekete pisztoly egy parabellumra hasonlított.

(MTI, ATV)

Comments

#1

A....nek az egyik szemtanú viccesen úgy nyilatkozott: "jó pár jedit futni hagytak a kommandósok, ők máig szabadon járnak-kelnek köztünk, és talán soha nem kapják el őket". Tudomása szerint a teremben még legalább fél tucat pisztoly is volt a többi diáknál.

#2

A józanész a bejelentőknél is elkélt volna. A rendőrökhöz csak a bejelentés jut el, muszáj kimenniük és nyilván a szerint készülnek fel amiről a bejelentés érkezik.

#3

Jaj de érzékeny Orbán volt testőre. Sok rendőrt lehetne alkalmazni a cigány terror sújtott falvakban azért a pénzért amit ezekre a bohócokra költenek.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

10:00–12:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Dél

12:00–12:15

NépZene füleinknek

12:15–13:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!