is Offline Martonyi: Nem rehabilitálják Horthyt, sőt... | Szent Korona Rádió

Martonyi: Nem rehabilitálják Horthyt, sőt...

Martonyi János szerint a kormánynak nem áll szándékában Horthy Miklós rehabilitálása, ehhez sem a szándék, sem az alap nincs meg; megfelelő történeti kutatásnak kell megmutatnia, milyen helyes vagy helytelen lépéseket tett, illetve hibákat követett el a kormányzó.

A külügyminiszter az Amerikai Zsidó Bizottságnak írt levelében, amely szerdán jutott az MTI birtokába azt is hangsúlyozta, hogy a magyarok feltétel nélkül elkötelezettek a kisebbségek védelme mellett, a gyűlölet-bűncselekmények törvényi szabályozása a világon az egyik legszigorúbb, és a Velencei Bizottság nemrégiben állapította meg, hogy a kisebbségek jogairól rendelkező magyar jogszabály a lehető legteljesebb védelmet nyújtja, amelyet a nemzetközi szerződések előirányoznak.

Ezt az elkötelezettséget az is indokolja, hogy több mint kétmillió magyar él a szomszédos országokban, és tőlük a 20. század nagyobb részében megtagadták az alapvető jogokat - emlékeztetett.

A Népszabadság hétfői számában számolt be arról, hogy az Amerikai Zsidó Bizottság, a B'nai B'rith zsidó szervezet és az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumának Felsőfokú Holokausztkutató Központja korábban levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, kifogásolva a magyarországi Horthy-emlékműveket.

A levélre Martonyi János július 18-án válaszolt.

Úgy fogalmazott, a kisebbségek védelme a holokauszt tanulságai miatt is fontos minden magyar demokratikus erőnek. A szabadságszerető emberek, akik világszerte az elnyomás ellen küzdenek, számíthatnak a magyarok támogatására - hangsúlyozta.

A Horthy-emlékművekkel kapcsolatban kiemelte, az egykor kormányzó megítéléséről ma sincs konszenzus. Az igazán alapos kutatások és a nyilvános viták Magyarország 20. századi történelméről csak a rendszerváltozás után indulhattak meg, ezért nem meglepő, hogy máig nincs egyetértés a történelmi személyiségekről - mutatott rá.

A külügyminiszter mindazonáltal hangsúlyozta: a kormánynak nem áll szándékában Horthy Miklós rehabilitálása. Kifejtette, azokban az országokban, amelyek nem tartoztak a szovjet blokkba, már évtizedekkel korábban elkezdődhettek a viták saját történelmükről, ettől függetlenül a diszkrimináció és a rasszizmus minden formája elleni harcnak minden országban egyaránt fontosnak kell lennie.

Martonyi János szerint a kormány "történelmi küldetése" a szélsőjobboldali mozgalmak megerősödésének megakadályozása, ami óriási feladat. "A szélsőségesek a közös ellenségeink" - emelte ki. Hozzátette: minden olyan állítás, amely szerint a kormány elnézi a szélsőjobboldali pártok akcióit vagy valamilyen módon rehabilitálni akarja a vitatott történelmi alakokat, hamis, sőt rosszindulatú.

A kormány minden alkotmányos és törvényi eszközt igénybe vesz a szélsőségek elleni harchoz. Ez hosszadalmas folyamat, de az első eredmények már láthatók: a Magyar Gárda eltűnt az utcákról - közölte. Megjegyezte, a kormány rendszeresen egyeztet a kisebbségekkel. Nagyjából ezzel a Fidesz el is árulta, hogy marad az elmúlt 67 év sűrű mocsarában.

Paul Shapiro, az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeuma Felsőfokú Holokausztkutató Központjának igazgatója a Népszabadságnak úgy nyilatkozott, levelükben azt kérték, hogy a kormány állítsa le a Horthy-emlékműavatásokat, ezzel kapcsolatban konkrét lépésekre várnak - tehát ismét a zsidók mondják meg, hogy mi történjék Magyarországon, ami azért érdekes, hiszen Horthy nem egy zsidó életét mentette meg. A már felavatott emlékműveket el kell távolítani -adta ki a parancsot. Hozzáfűzte, a kormánynak lehetősége lenne stabil parlamenti többségére építve törvényt elfogadtatni arról, hogy "a holokauszt időszakának gyilkosainak ne állíthassanak emlékművet".

Véleménye szerint a külügyminiszter válaszlevelének legaggasztóbb, egyben legreménykeltőbb része az, ahol Horthy Miklós ellentmondásos megítélésére utal. Ha ez valóban így van, akkor egy nemzetközi történészbizottságnak kellene megvizsgálnia a magyar holokauszt történetét - javasolta.

Az egykori kormányzóról azt mondta, a "náci" Németország szövetségesévé tette Magyarországot, hogy területeket szerezzen vissza a szomszédos államoktól. Szerepet játszott Európa destabilizálásában, zsidók lemészárlásában 1941-1942-ben, még jóval Magyarország náci megszállását megelőzően - közölte az egyértelműen történelemhamisítást és cionista rettegésre alapuló sületlenségeket.

(Inforádió)

Comments

#1

Tisztelt LajosArpad,a meglátásaid teljesen helyénvalóak és tényszerüek,azonban némi szándékos(jóindulatú) naivitást mutatnak.
Azért azt tudjuk ugye hogy a zsidóknak/cionistáknak nem érdekük a békesség és a történelmi igazság.A hazai zsidó/liberális/balos önmeghatározáshoz szorosan hozzátatozik a szembenállás bármilyen magyar nacionalista-tehát önbecsülést és hitet adó-mozgalomhoz.
Ennek a bábu Martonyinak a megszólalásán én nem is csodálkozok,cionkutya szolga,teszi a dolgát.Üzletember,aki azt mondta el a fenti nyilatkozatában amit a megrendelők hallani akarnak.Ez őt minősíti.Amennyire pedig követni tudom a témát,úgy látom hogy a magyar történésztársadalom korrektebb része igenis Horthy mellett áll,igyekszik megtisztítani a rágalmaktól.

#2

Horthy Miklós részben megvalósította a revíziót, már csak ezért megérdemli az emlékművet. A magyar emlékművekbe ne szóljanak be mások. Ez nem antiszemitizmus, ez korrekt elvárás. Ha a norvégok, a pirézek vagy a besenyők szólnának bele abba, hogy a magyarok milyen emlékművet állíthatnak fel, akkor velük lenne probléma. Mivel a zsidók teszik ezt, a zsidókkal van a probléma, ami megszűnik abban a pillanatban, amikor több tiszteletet adnak a magyar nemzetnek és nem próbálják meg betiltani azt, hogy arra emlékezzen a magyar nemzet az emlékművek által, akire csak akar.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

13:00–14:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Mi Magunk (ismétlés)

14:00–15:00

<<<Zene>>>

15:00–17:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!