Ismét lecsapott a TEK: leteperték a játékpisztolyos diákot + a Jobbik közleménye

Képek: Index.huKépek: Index.hu

Játékpisztoly miatt hívták ki a rendőröket és a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósait a műegyetem egyik épületéhez szerda délelőtt. Az első hírek még arról szóltak, hogy fegyver van egy férfinél és emiatt kiürítették a műegyetem egyik épületét. Negyed egy körül a hallgatókat visszaengedték az egyetem korábban lezárt épületébe, Hajdu János, a TEK vezetője pedig megerősítette, egy játékpisztoly miatt riasztották a hatóságokat.

Fröccsöntött játékpisztoly volt az a fegyver, ami miatt a Terrorelhárítási Központ kommandósai kivonultak a műegyetemhez - erősítette meg a diákok információit Hajdu János, a TEK vezetője.

Az első hírek szerint a fiatal használta a fegyverét, később azonban arról érkeztek információk, hogy nem lőtt, csak elővette a pisztolyt. Az MTI később egy szamtanúra hivatkozva azt írta, nem valódi fegyvert, hanem egy játékpisztolyt vett elő egy hallgató, ezt pedig a TEK is megerősítette.

A hvg.hu helyszíni tudósítójának a diákok azt mondták: a TEK éles lőfegyverekkel és pajzsokkal vonult be az előadóba, és "falhoz kenték" azt a másodéves, a gólyatáborban mentorként közreműködő hallgatót, akinél a játékfegyver volt. Munkatársunk szerint a hallgatók számára egyértelmű volt, hogy a fegyver nem valódi, hanem egy fröccsöntött, műanyag pisztoly, amit egy forgatáson használtak.

Hajdu János, a TEK vezetője kora délután arról tájékoztatta a sajtót, hogy valamivel tizenkét óra előtt kaptak riasztást. Beszámolója szerint bement egy fürdőköpenyes diák a terembe, és kitette a pisztolyt az asztalra. Ekkor több diák kiment a teremből, és bejelentést tett. Eszerint a hallgató fegyverét nem használta, és nem is fenyegetőzött, de mivel a TEK nem tudta, éles fegyverről van-e szó, 7-8 perc alatt kiszálltak, az illetőt pedig leteperték a földre, és elvezették.

A BME dékánja a sajtótájékoztatón azt mondta: egyelőre nem tudják, ki az érintett diák, de komoly szankciókra számíthat, Hajdu szerint pedig eljárás indul ellene. A TEK vezetője megerősítette, hogy egy játékpisztolyról volt szó, és mobiltelefonján meg is mutatta az eszközt a sajtótájékoztató résztvevőinek.

Lóránt Bálint, az egyetem egyik hallgatója korábban az MTI-nek arról számolt be, hogy a vegyészmérnöki és biomérnöki kar egyik előadótermében történt az eset. A teremben nagyjából százan voltak, amikor a kar egyik hallgatója elővette a játékpisztolyt. Azt mondta, úgy tudja, hogy az érintett hallgatót a rendőrök kikísérték az egyetem épületéből. A hvg.hu úgy tudja, a személyt hátrabilincselt kézzel vitték ki az épületből.

A diákok arról is beszámoltak lapunknak, hogy a TEK-esek azonnal elvették a diáktól a fegyvert, és az asztalra tették. A tanulók között az a hír terjed, hogy nem egy diák, hanem egy civil személy szólt a rendőrségnek a fegyverről.

A rendőrség azután érkezett a helyszínre, hogy bejelentés érkezett egy férfiról, aki bement az egyik előadóba és egy fegyvert tett az asztalra. A helyszínre riasztották a TEK kommandósait is, a Budafoki út sarkán álló CH épületet kiürítették. Több mentőautó is érkezett a helyszínre.

Bényi Mónika, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a hvg.hu-nak korábban azt mondta, annyit lehetett tudni, hogy egy férfi valószínűleg fegyverrel bement az egyik előadóterembe. Diákok és tanárok az MTI tudósítójának azt mondták, hogy egy fegyveres van az épületben.

A Jobbik közleménye az ügyben

Játékpisztoly után a puskázás is terrorcselekmény lesz?

Terrorelhárítási Központ mai fisakójával ismét bebizonyosodott, Orbán Viktor egykori főtestőre alkalmatlan vezetői feladata ellátására, az adófizetők pénzéből a TEK-nek juttatott tízmilliárdok pedig számolatlanul folynak el látszatfellépésekre.

Hajdu János, aki a Jobbikot megoldandó, de kezelhető problémának nevezte, műegyetemi akciójával újabb bizonyítékát adta alkalmatlanságának, így ez csak megerősített minket abban, hogy távoznia kell a Terrorelhárítási Központ éléről. A Jobbik Hajdu távozásáig is reméli, hogy a néhai Ostenburg-Moravek Gyulának írt levél után birodalmi rohamosztagosaival nem kívánja letartóztatni Luke Skywalkert, illetve a játékpisztoly elleni fellépés után nem a diákok puskázása miatt lesz a következő nagyszabású terrorelhárítási akció.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője

(MTI, HVG, Index nyomány Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Hát szerintem sem a TEK-et kell ezért szidni, hogy kivonultak, mert akár lehetett volna igazi is. Csak az eljárás, ahogy bántak a hallgatóval, miután kiderült, hogy játékfegyver van nála és egyáltalán nem fenyegetőzött, na az nagy baromság. Miért kellett elhurcolni? Bilincsbe verni? Tudom, hogy van egy eljárási szabályzat erre, meg a TEKi katona nem tudhatja, hogy igazat mond e vagy sem a diák, de akkor is túlzásnak tartom ezt ebben az esetben.

#2

Bizonyára, régimódi gondolkodásomnak köszönhető, hogy nem találom mérnök anyagnak az olyanokat, akik ilyesmivel bohóckodnak. Egy szelet zsíros-kenyér, jó kis gyaloglás a villamos megállóhoz, egy órás villamosozás angyalföldről, mielőtt leültem a padba. Szerencsére, kaptam ebédet a diákszálló menzáján mert ha nem kapok akkor egész nap éheztem volna. Ilyen nyomorúságos volt az élet a rákosi, zsidó diktatúra alatt. A nálam sokkal fiatalabb feleségemnek se volt jobb a kádár diktatúra alatt.
Ezért se tudom megérteni némelyik ember bolsevik diktatúra nosztalgiáját. Ezek vagy nagyon ostobák vagy a bolsevik diktatúra haszonélvetői voltak. Sokan el se tudják képzelni milyen nyomorúságos volt az élet. Szerettem sportolni de főleg azért jártam rendszeresen edzésre mert adtak villamos jegyet és edzés után lehetett zuhanyozni és valamit enni is adtak.
Nagyon sok ember, nagyon sok problémája és hozzáállása olyan, hogy ezek nyugaton is nyomorognának és sokan nyomorognak is mert nyugaton is azt a felelőtlen életet próbálják folytatni amivel itthon se boldogultak. Talán ez a kölök egy zseni akik bohóckodhat és mégis megy valamire de a nyugati mérnök hallgatók többsége nagyon keményen dolgozik. Azok akik nem dolgoznak, hamar kiesnek.

#3

Az a kölök egy gólyafilm forgatásáról érkezett, és -hiába röhejes öltözéke- beült az előadásra, nem pedig "lógott".
Egyébként nem értem, ebben az esetben miért a TEK-et ostorozzák. Persze egyéb akcióik miatt rászolgáltak a teketlenek, de ha kapnak egy telefonhívást két hisztis hallgató miatt, hogy uramatyám valaki fegyverrel ült be előadásra, kutya kötelességük nagy erőkkel kivonulni. Tudtommal nincs röntgenszemük, vagy spéci falon átlátó műholdjuk, hogy le tudják ellenőrizni a bejelentés hitelességét.
Egyetemi lövöldözésre pedig akadt példa az elmúlt években..
Na persze ettől még haszontalan egy banda, de ez nem az ő saruk. Szerintem.

#4

Orbán TEK -je barom.
Abból a kölökből soha se lesz mérnök.

#5

Így belegondolva engem mennyiszer elvihettek volna vizipisztoly birtoklásáért, az iskolából... Kb. ez a színvonala a rendőrseggnek, vele együtt a StarT(r)EK-nek. Annyival jár előrébb a rendőrség, hogy ők még 7 km/h-val a megengedett sebesség feletti haladásért szoktak büntetni, meg ittas biciklizésért...
A TEK következő akciója, hogy megszállnak egy strandot, mert tele van felfegyverzett terroristákkal...

#6

Azért ez is érdekes ! Fürdőköpenyben megy be egy hallgató az egyetemi előadásra ? Ráadásul játékpisztollyal a zsebében ? Ennyire komoly színvonalon folyik ott az oktatás ? Evil Vagy csak egy komplett hülye volt az illető ?
Amúgy meg : Már megint retteg-TEK ??? Smiling

#7

Új hír:
Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének vezetője az esti órákban tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a 22 éves fiatal nem követett el bűncselekményt, a hallgatót tanúként hallgatták ki, majd hazaengedték.
A XI. kerületi rendőrkapitányság néhány órával korábban garázdaság miatt indított eljárást a fiatal ellen, aki fegyvernek látszó tárggyal ült be az egyetem biokémiai előadására.
Smiling Smiling Smiling

#9

Ostenburg örnagy tanácsa a fősünnek:(csak úgy barátilag ha élne)
http://www.youtube.com/watch?v=-r924VITJM4 Smiling

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

8:00–9:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Radics Béla emlékóra (ismétlés)

9:00–10:00

<<<Zene>>>

10:00–10:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!