Lehallgathatták a vármegyéseket Csókakő kapcsán

Csókakő augusztus 25-ei lezárása és az aznap történt rendőri jogsértések miatt demonstrált a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székesfehérvári szervezete és a Vértesalja Gyermekei szervezet csütörtökön, Székesfehérváron.

Csókakő rendőri megszállása és a törvénytelen lehallgatások elleni demonstrált a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székesfehérvári szervezete, a Vértesalja Gyermekei, az Új Magyar Gárda, a Jobbik, és a Fejér Szövetség, Székesfehérváron.

A tüntetés szónoka, Boór Tamás, a HVIM aktivistája, felszólalásában a rendőrség által elkövetett törvénytelen lehallgatások ellen emelte fel szavát. Mint mondta, hamis beszélgetéseket folytattak len, a rendőrség erre kapott rá, tehát biztosak lehetünk benne, hogy jogtalan telefon lehallgatások történtek. Beszédében rámutatott arra, hogy amíg Csókakőre képesek 600 rendőrt levezényelni, addig Fejér megye több részében tombol a bűnözés. Talán legröhejesebb, hogy a rendőri vezetés az akciót még sikeresnek is nyilvánítja.

A rendezvényen mintegy 50-60 fő volt jelen, mindenféle atrocitás nélkül, rendben zajlott a tüntetés.

Az MTI tudósítása
A városi rendőrkapitánysággal szemben levő parkban tartott megmozdulás valamivel több mint ötven résztvevője - köztük az Új Magyar Gárda tucatnyi tagja - előtt Boór Tamás, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székesfehérvári szervezetének képviselője azt mondta, hogy a csókakői eset kapcsán arra következtettek, a rendőrség törvénytelen eszközökkel lehallgatta a szervezet néhány tagjának egymással folytatott telefonbeszélgetését.

Magántelefonjaikon ugyanis - sejtve, hogy lehallgatják őket - olyan, tudatosan megtévesztő beszélgetéseket folytattak, amelyekből arra lehetett következtetni, hogy a Fejér megyei községben lesz az Új Magyar Gárda tagjainak avatása. Megbeszélték azt is, hogy hol találkoznak, honnan indulnak Csókakőre. Ezek után nehéz másra gondolniuk, mint arra, hogy telefonjuk lehallgatásával szerzett tudomást a csókakői helyszínről a rendőrség - mondta.

Kummer Ákos a Jobbik Magyarországért Mozgalom jogsegélyszolgálata nevében a demonstráció után az MTI-nek azt mondta, hogy az intézkedések során a rendőrség nem teljes mértékben tartotta be az előírásokat. Egyebek között az intézkedés alá vontak nem mindegyikével közölték az igazoltatás célját. A szabálytalan intézkedések miatt több panaszt is beterjesztettek az illetékes rendőri szervhez - tette hozzá.

Mező Balázs, a Jobbik jogsegélyszolgálatának tagja az MTI-nek elmondta: a Csókakőn történt rendőri intézkedés, az hogy hatszáz rendőr szállta meg a települést, nem felelt meg a rendőrségi törvényben rögzített arányosság követelményének. Továbbá az a rendőrségi állítás, hogy bűncselekmény elkövetésének megakadályozására vonultak ki a rendőrök a településre, nem valós, mert az Új Magyar Gárda mozgalom nem azonos a feloszlatott szervezettel, így tagjainak avatása nem valósít meg bűncselekményt, és tagjaival szemben "szóba sem jöhetett" a telefonlehallgatás engedélyezése.

A székesfehérvári demonstráció békésen zajlott le.

(MTI)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

10:00–12:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Dél

12:00–12:15

NépZene füleinknek

12:15–13:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!