is Offline Cegléden hadiállapot uralkodott - az elmúlt éjszaka nyugodtan telt | Szent Korona Rádió

Cegléden hadiállapot uralkodott - az elmúlt éjszaka nyugodtan telt

Szegény, ártatlan, megfélemlített cigányok (A kép Cegléden készült)Szegény, ártatlan, megfélemlített cigányok (A kép Cegléden készült)

A felfegyverkezett cigányok egy magánházat vettek ostrom alá szombat éjjel, ahol gárdisták tartottak összejövetelt. A cigányokat csak egy gáz-riasztó fegyverből leadott riasztó lövéssel sikerült visszatartani. Vármegyesék és más gárdisták is a helyszínre siettek, azóta feszült a hangulat.

Az ATV tudósítása változtatás nélkül (reméljük valóban előállítottak cigányokat):

"Helyszíni tudósítónk szerint a hétfőről keddre virradó éjszaka teljesen nyugodtan telt Cgléden. Az egy nappal korábbi konfliktus helyszínén és a környező utcákban egyetlen gárdistát, jobbikost, nem lehetett látni, rendőrt annál többet. Egy, a Facebookon megjelent fölhívás nyomán az egyik porta udvarán mintegy harminc ember – részben helyiek, részben nem, részben cigányok, részben nem – virrasztott. A virrasztók között volt Daróczi Ágnes, Horváth Aladár, Iványi Gábor és több újságíró. Az emberi jogi aktivisták nyugalomra és önmérsékletre intették a helyi cigányokat.

Hétfőn késő este huszonötezer forintra bírságoltak egy cigány fiatalembert, amiért egy méretes rúddal fölfegyverkezve állt az utcán. Társa, akinél ásó volt, nem kapott büntetést,mert az ásó nem fegyvernek, hanem mezőgazdasági szerszámnak minősül. Az említett fiatalembernél nem volt személyi igazolvány, ezért - noha azt állította a rendőröknek, hogy három házzal odébb lakik - bevitték a városi rendőrkapitányságra, majd körülbelül húsz perc múlva – a huszonötezer forintos büntetéssel – elengedték."

Beszélgetés azzal a ceglédi férfival, akinél gárdisták vendégeskedtek szombat este, mikor felfegyverzett cigányok támadtak rájuk.

Nem azonosították magukat a rendőrök (Barikád.hu)

Hétfőn este fél hat körül magánterületen igazoltatták a gárdistákat a rendőrök, de nem ez volt az egyetlen jogsértés a részükről. A gárdisták azon kérésére is fittyet hánytak, hogy mutassák meg az azonosítószámukat.

Közben a jelek szerint a cigányok elkezdtek gyülekezni. A cigánysoron abba a két-három házba, ahol eddig tartózkodtak, már nem férnek be. A gárdisták pedig kiabálásokat hallottak: "magammal viszek még ötöt, vasrudak, csövek" - ilyen szavakat hallani.

Kis Attila, a Jobbik helyi önkormányzati képviselője a barikad.hu-val közölte: egyelőre lehet, hogy a környékről hívnak pár embert erősítésként, bár a helyszínen lévő gárdisták azt mondták, hogy még bírnak a helyzettel. Ugyanakkor, ha a cigányok kétszer-háromszor ennyien lesznek, már szükség lehet az erősítésre.

A település felett információink szerint rendőrségi helikopter köröz:

A Barikád tudósítása

Hétfőn este fél hat körül magánterületen igazoltatták a gárdistákat a rendőrök, de nem ez volt az egyetlen jogsértés a részükről. A gárdisták azon kérésére is fittyet hánytak, hogy mutassák meg az azonosítószámukat.

Közben a jelek szerint a cigányok elkezdtek gyülekezni. A cigánysoron abba a két-három házba, ahol eddig tartózkodtak, már nem férnek be. A gárdisták pedig kiabálásokat hallottak: "magammal viszek még ötöt, vasrudak, csövek" - ilyen szavakat hallani.

Kis Attila, a Jobbik helyi önkormányzati képviselője a barikad.hu-val közölte: egyelőre lehet, hogy a környékről hívnak pár embert erősítésként, bár a helyszínen lévő gárdisták azt mondták, hogy még bírnak a helyzettel. Ugyanakkor, ha a cigányok kétszer-háromszor ennyien lesznek, már szükség lehet az erősítésre.

Rendőrségi helikopter kőrözött a gárdisták fellett

Fél órán keresztül rendőrségi helikopterből kamerázták a gáristákat nagyjából 15-20 méteres magasságból és közeli képeket készítettek róluk - mondta el lapunknak Kis Attila. Hozzátette: folyamatos a helyszínen a rendőrségi jelenlét.

A politikus közölte: próbálnak segíteni ivóvízzel, élelmiszerrel, egyéb szükséges holmikkal, hogy ne csak a lakosok viseljék a terhet. Beszélt arról is, hogy a helyszínre segítségül érkezett gárdisták kis létszámmal vannak jelen, de 50 kilométeres körzetben azonnal mozgósítható nagyobb erők várnak készenlétben, illetve más szervezetekre is számíthatnak.

"Reméljük este és éjszaka semmi attrocitás nem történik" - közölte Kis Attila, majd a körülményekről szólva hozzáfűzte: közvilágítás szinte nincs a magánháznál, legközelebb 30 méterre van egy lámpa.

(Barikád)

A cigányoknak áll még feljebb a ballib média támogatásával

Felháborító módon a cigányoknak áll feljebb, és természetesen hazudoznak. Nem a magyar hazafiak támadták rendőrökre, hanem ők, mikor megtámadtak 80-an 17 gárdistát, és a kiérkező járőröket is megkergették. Szerintük ők vannak veszélyben, és természetesen a cigányság ártatlan. Ezzel szemben a valóság az, hogy a cigányság terrorizálja a többségi társadalmat, amelynek tagjai kérik folyton a hazafias oldal segítségét. A cigányfajvédő Index és az egyéb balliberális portálok pedig egyértelműen a cigányterrort takargatják, és a Cegléden kialakult helyzet okairól nem számolnak be. Nem baj: egyszer úgyis porig égetjük a fűszagú irodájukat.

""Úgy véljük, e tarthatatlan és minden jogi normának ellentmondó helyzet kialakulásában felelőssége van annak, az állam nevében eljáró politikának és rendőri vezetésnek, amely a hasonló szélsőjobboldali cselekményeket eltűrte, tétlenségével bátorította" - írták a cigányok közleményükben.

A cigány szervezetek képviselői az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) előtt virrasztottak, és feljelentést tettek apartheid bűncselekmény elkövetése miatt.

Arra kérik a cigányokat, "minden körülmények között őrizzék meg higgadtságukat és nyugalmukat, ne engedjenek a provokációnak". Hozzáteszik: elvárják, hogy az állam teljes határozottságával, a rendőrség pedig a törvény teljes szigorával járjon el a köznyugalmat, társadalmi békét és emberi méltóságot sértő megnyilvánulásokkal szemben. "Szolidárisak vagyunk a rendőrökkel, akiket munkájuk végzése során szintén megtámadtak a szélsőségesek" - írják. Elvárják továbbá, hogy az állam "nemzetközi kötelezettségeinek tegyen eleget, és akadályozza meg a faji alapú erőszakot".

"Lépjenek fel a cigányok állandósult fizikai veszélyeztetésével szemben. Tűrhetetlen, hogy szélsőjobboldali alakulatok magyar állampolgárok, családok otthonait veszik blokád, ostrom alá" - fogalmaznak álszent módon.

Az állásfoglalást az Amenca Csoport, az Ide Tartozunk Roma Közösségi Hálózat, a XIII. kerületi RNÖ, a Roma Parlament, a Phralipe, az Új Szemlélet csoport, az Opre Roma Csoport, a Dzsáj Bhim Közösség, az MCDSZ XIII. kerületi tagszövetsége és a Mi Magunk - Saját Magunkért Egyesület írta alá.

A Szebb Jövőért Polgárőrség közleménye

A 2012. augusztus 19-20-ai ceglédi eseményekkel kapcsolatosan, több vezető hírközlő szerv olyan beállításban közölte le tájékoztatóját, ami azt a látszatot keltette, miszerint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez (továbbiakban SzJPE) köthetőek elsősorban a történések.

A SzJPE tagjai és szimpatizánsai valóban jelen voltak 20-án éjszaka a városban és hangot adtak elégedetlenségüknek az országban zajló tarthatatlan közbiztonsági állapotok okán. Ami jelen esetben éppen ceglédi eseményekkel kapcsolatban okoztak országos méretű felháborodást.

Ebből eredően tájékoztatom a széles közvéleményt, hogy a ceglédi események elsősorban az Új Magyar Gárda Mozgalomhoz tagjaihoz köthetőek, ez a szervezet látta el a cigánybűnözök által kifosztásra ítélt ceglédi lakosok védelmét az elmúlt napokban. Vezetőikkel történő egyeztetés után rendelt el egyesületünk elnöksége mozgósítást és vált meghatározó résztvevőjévé a 19-20-i eseményeknek. Fontos megemlíteni még Korondi Miklós országgyűlési képviselő (Jobbik) szerepét is, aki az események alatt mindvégig a helyszínen tartózkodott.

Illetve mindenképpen említést érdemelnek a nemzeti szervezetek, bajtársak, hazafiak és ceglédi lakosok, akinek összefogása nélkül nem sikerült volna ilyen mértékű hatékonysággal demonstrálni, felháborodásunkat a hazánkat egyre kritikusabb mértékben sújtó cigánybűnözési áradat okán.

Továbbá nagyon fontosnak tartom kiemelni, a SzJPE megalakulása óta, mindig is különös figyelmet fordított arra, hogy tevékenységét teljes mértékben a törvényes keretek között végezze. Cegléden, 2012. augusztus 19-20-án, a SzJPE tagjai a hatályos jogszabályok figyelembevételével és azok maximális betartásával, élve állampolgári és gyülekezési jogaikkal, voltak részesei az eseményeknek.

Kelt, Békéscsaba 2012-08-20

László Attila
SzJPE
Elnök

A tegnap (2012.08.29) nap eseményei éjjelig:
00:54 - Németh József - 73929 - a helyszíni egységek parancsnokának neve és azonosító száma, aki védi az azonosító szám nélküli, rendőrkutyákat a tüntetőkre uszító kollégáit...

00:46 - A tüntetők az azonosítószám nélküli rendőr nevét és számát követelik, mert panasszal kívánnak élni a hazafiak. A helyszíni parancsnok titkolja a kollégájának nevét és számát.

00:40 - A rendőrök provokálták a hazafiakat: a kutyákat hoztak elő. A rendőrkutya "levegyem, levegyem?" kérdéssel elkezdte a szájkosarat levenni, de nem vitte végig a műveletét, mert közben észrevették a jelenlévők, hogy nincsen rajta azonosítószám. Erre a rendőrkutya elment a helyszínről, de előtte még a kutyus ráugrott egy másik rendőr hátára támadóan... Magyar kutya velünk van!

A helyszínen lévő országgyűlési képviselők (Volner János, Korondi Miklós, Rubi Gergely) kérdőre vonják a rendőröket az eljárásukról.

00:36 - Az Index is kirakta az élő közvetítést, így több mint 3500-an nézik élőben az eseményeket. Éppen az látható, ahogy a helyszínen jelenlévők az azonosítószámot hiányolják a rendőrökön. Időnként összeszedett bejelentkezés is látható a helyszínen jelenlévő Magitól, illetve más hazafiaktól is.

00:16 - A hazafiak egy mezőn próbálják a cigányok házát megközelíteni, de a rendőrök sorfalat álltak, viszont nincsenek elegen az egész mező lezárására, így igen nagy rések keletkeztek a sorfalban, amin próbálnak a hazafiak átjutni.

Közben idősebb magyar nénik a rendőröket vonják felelősségre, hogy miért védik a cigányokat? Miért engedték el azt az autót, ami beszáguldott a rendőrök közé? Miért engedték egyáltalán be a cigányokat? - tették fel a kérdést.

Elmondták, hogy a rendőröket a civilek rakták be a rendőrkocsiba, hogy menjenek már a cigányok után... Ez a magyar rendőrség, hagyták, hogy provokálják a hazafiakat, majd utána semmit sem csinálnak ellenük, sőt a cigányokat védik ismét.

23:57 -Volner János (Jobbik ogy. képviselő) is a helyszínen van, aki beszélt a rendőrökkel, majd tolmácsolta a rendőrség kérését (tehát nem Volner János kérte ezt - a szerk.) a hazafiak felé, miszerint menjenek hátrébb és lehetőleg mielőbb hagyják el a települést, mert a helyi, 50 főnyi cigány fél és retteg (úgy tudjuk, hogy mindegyik kardokkal és fejszékkel teszi ezt - a szerk). Szavait elégedetlenkedő hangok követték. Voltak olyanok is, akik szerint ez a Jobbik "besimulásának" lenne a jele. Ezek után megindultak a hazafiak a cigányok felé, de a rendőrök készenléti, pajzsos-védőfelszereléses egységei útjukat állták egy mezőn. Robbanásközeli a hangulat.

23:37 - Néhány szurkoló is megérkezett, de alig páran, ahhoz képest, hogy Újpest-Fradi meccs volt, és könnyedén eljöhettek volna akár több ezren is... Helyszíni tudósítónk szerint biztosan 400-500 fős a hazafiak serege, de lehet akár 1000 is. Az utcában nincs közvilágítás, hiszen ez a település széle, inkább szőlők és hétvégi házak vannak, így nehéz megszámolni a jelenlévőket. Az utca végén már lehet látni rendőröket is, létszámukról szintén az említett okok miatt nem tudni biztosat. A hazafiak kemény magja a védelmet kért ház körül csoportosult össze.

A Kékkő utca és környéke:

Nagyobb térképre váltás

23:18 - Most indult el körülbelül egy 50 fős gárdista-vármegyés-csendőri egység a helyi Tesco parkolóból autókkal, konvojban a Kékkő utca felé. Rendőrök egyelőre sehol. Vagy nem mernek, vagy nem akarnak beavatkozni.

23:09- Nagykőrösről egy busznyi cigány indult el Ceglédre erősítésként, azonban a helyszínen lévő, mintegy 250 fős hazafias seregnek ez sem okozhat problémát, akik javarészt a Kékkő utcában vannak. Gárdisták, Kárpát Haza Őrei, Vármegyések (HVIM) és egyéb szervezetek tagjai vannak a helyszínen.

23:06 - A rendőrök mintha feladták volna a települést: a legveszélyesebb helyeken, ahol összetűzésre lehet számítani, nem látni rendőrt. Egy órája már a településre folyamatosan érkező hazafiakat sem vegzálják. A kora esti összetűzésről a helyszíni tudósítónk az alábbiak szerint számolt be szemtanúk elmondásai alapján: 8 óra fele egy cigányokkal megrakott autó próbált behajtani a gárdisták közé, akiknek sikerült az autó elől elugrani, majd ... és itt mindenki fantáziájára bízzuk a dolgot, de az biztos, hogy ez a pár cigány megtanulta a leckét.

22:30 - Helyszíni tudósítónk jelenti, hogy a cigányok hiába gyülekeznek 20-30 fős csoportoknak a település különböző, általuk lakott részein, a rendőrök a hazafiakat igazoltatják és nem mennek a cigányok közelébe. A Tesco parkolójában gyülekező gárdistákat rendre átkutatják, átvizsgálják, míg a cigányokkal nem foglalkoznak, pedig nem egynél lehet látni botokat, karókat.

21:05 -Az első atrocitás megtörtént: egy cigány beszólt a gárdistáknak és provokálni kezdte őket, akik elrendezték a sorsát. Folyamatosan érkeznek be újabb hazafias egységek, egyelőre több cigányt nem látni. Kecskemétről vezényelnek fel több készenléti rendőri egységet, természetesen a hazafiakkal szemben.

---------
Mindenki helyezze magát készenlétbe, mert bármi lehet az este. Amint tudunk információval szolgálni, megírjuk, és mi is a helyszínre sietünk.

A Szebb Jövőért Polgárőrség közleménye:
"Az SZJPE elnöke országos mozgósítást rendelt el.
A helyi egységek tagjai az ország számos településéről elindultak Ceglédre, a bajtársak segítségére."

Adjon az Isten!

Egy gyors tegnapi összefoglalóval kezdeném:
17 gárdistát támadtak meg a cigányok mintegy 70 fős felfegyverkezett vadállati állománnyal. Mozgósítás lett elrendelve, a telefonon megbeszélt helyszínen rendőrök igazoltattak,motoztak stb. Hajnalban nagy erőkkel voltak jelen a rendőrök a településen, a helyzet nyugodttá vált, ám a helyiek kérésére gárdistáink Cegléden maradtak.
Reggel 6 után, alighogy hazaértünk, hívtak a helyszínen maradt bajtársak, miszerint a cigányok ismét gyülekeznek pár méterrel attól a magánterülettől ahol ők vannak. Újabb egységeink indultak a településre, néhány másik nemzeti szervezettel felvettük a kapcsolatot, és készenlétet kértünk.

Ha a szükség úgy kívánja, mindenkit értesítünk az indulásról, de egyelőre senki ne induljon! Ne lőjük el azonnal az összes puskaporunkat, de tartsuk szárazon!

Senkit nem akarunk lerángatni, nehogy később, ha tényleg éles a helyzet, komolytalannak tűnjön a segítségkérésünk! Mindenkinek köszönjük a biztatást, és az esetleges segítséget!

Szebb jövőt!
Ferenczi Henrik
főkapitány-helyettes

(Kuruc.info)
12:30 Információink szerint rendőrségi segítséggel költöztetnek be egy cigány családot azon magánlakás közvetlen szomszédságába, ahol a gárdisták tartózkodnak jelenleg is. Helyszíni tudósítónk szerint mindenki a mai estéről beszél, ugyanis a cigányok készülődnek, de gárdista egységek érkezése is várható estére.

11:25 A Jobbik országgyűlési képviselője tudósítónknak elmondta, hogy jelenleg nyugalmasabb a helyzet, a cigányok visszahúzódtak a házaikba és a rendőrség is folyamatosan járőröz a környéken. Vélelmezése szerint az este és az éjjel folyamán lehet tartani a cigányok újabb támadásától, emiatt a hazafiak is erősítéssel készülnek.
A képviselő levelet írt ma reggel Cegléd polgármesterének, Földi Lászlónak, de ő tagadta, hogy az éjjeli eseményekről tudomása lett volna.

10:00 Korondi Miklós jobbikos országgyűlési képviselő is a helyszínre ért, hogy tájékozódjon.

2012.08.19. 09:42- Ferenczi Henrik tájékoztatása szerint, amint elhagyták volna a települést páran, és csak kisebb gárda egységet hagytak volna hátra, megint gyülekezni kezdtek a cigányok az utca végén, akikkel szemben a rendőrök álltak fel. A rendőrök azonban valami miatt hamar eltűntek, a cigányok maradtak, a gárdisták visszatértek az utcába.

04:00- A Kékkő utcában, ahol a cigánytámadás történt, jelenleg nyugalom van. Rendőröket nem lehet látni azonban a helyszínen, pedig érkeztek elég sokan Ceglédre. Tudósítóinknak a helyiek elmondták, hogy félnek, és szeretnék, ha a gárdisták ott maradnának a településen, amire ígéretet is kaptak. Egyelőre tudósításunkat zárjuk, de sajnos számítani kell még hasonló híradásokra.

03:16 -Abban az utcában, amelyben ez a bizonyos magánház is található már nyoma sincs a rendőröknek.

Jelenleg informálódni próbálnak a részletekről a helyszínen lévő tudósítóink, akik szintén Ceglédre siettek. Szemtanúk elmondások szerint a cigányok körülbelül hetvenen próbáltak ráijeszteni a magánház területén tartózkodó tizenhét gárdistára, - nem tudni miért, de talán kár is keresnünk az indítékot. Az elsőként helyszínre (nem éppen) siető rendőrök kezdetben nem is merték megközelíteni őket. A feldühödött csürhe pedig egyszerűen a rendőrökre támadt. A gárdisták egy gáz-riasztó fegyverből leadott riasztó lövéssel tudták csak megfékezni a felbőszült cigányhordát.

Sem a gárdisták, sem a vármegyések nem bánják, hogy az éjszaka közepén kell helyt állniuk, azt mondják maradnak, ameddig szükség van rájuk, és amíg meg nem bizonyosodnak arról, hogy bajtársaik is biztonságban vannak már.

Ferenczi Henrik elmondta, hogy addig maradnak a településen, ameddig szükség van rájuk. Megtudtuk, hogy a Gárda elitosztaga, a Csendőrség is a helyszínre siet éppen.

03:00 Folyamatosan érkeznek gárdisták, akik a hír hallatán nyomban autóba szálltak és Ceglédre siettek. Munkájukat a rendőrség korlátozza, feltartóztatják őket. Közben a magánházhoz is kiérkeztek a kékek.

A helyiek félelmüket tolmácsolták a hazafiak felé, és többen vannak, akik maradásra kérik a gárdistákat, mert attól tartanak, hogy a mindeddig ismeretlen okok miatt feldühödött cigányok továbbra sem nyugszanak le, a rendőrség pedig továbbra sem lép fel ellenük keményen, és maradnak a fejvakargatós ácsingózásnál.

02:30 A helyi Tesco parkolójában körülbelül 20-25 hazafi találkozott, a korábban felszívódott rendőrök most nyomban oda is siettek hozzájuk és szorgos igazoltatásba kezdtek. A már megszokottá vált vegzálás során elmondták, hogy a vármegyések, gárdisták érkezése a településre okafogyottá vált, mivel Cegléden már nyugalom van. Erről azonban az éjszaka közepén leutazó hazafiak saját szemükkel szeretnének meggyőződni, ismerve milyen bátran tudnak hazudni a rendőrök.

02:10 Elindultak vármegyések is, akik hamarosan találkoznak a helyszínre érkező többi gárdistával, és együtt gyülekeznek velük.

00:47- Egyre több a cigány felfegyverkezve. Most kell odamennie mindenkinek!

00:34- Telefonon értük el Ferenczi Henriket, aki szintén úton van Ceglédre. Elmondása alapján egy magánterület kertjében bográcsozott 17 gárdista, akik jórészét a keddi spontántüntetés (lásd kapcsolódó linkek) viszonzásul hívtak meg vendégségbe helyiek. A 17 főnyi egységből 13 férfi, 4 lány. A magánterületet körbevették felfegyverkezett cigányok és a gárdistákra támadtak, akik rendőri segítséget hívtak. Két járőrautó érkezett a helyszínre, amire szintén rátámadtak a cigányok. A rendőrök addig tudták a helyszínt biztosítani, míg a gárdisták egy magánházba be tudtak menekülni, jelenleg is ott vannak körbezárva. Egyre több cigány veszi őket körbe. A rendőrség annyit közölt a gárdistákkal, hogy "meneküljenek", mert nem tudtják tovább tartani a helyszínt, mert nagyon kevesen vannak.

00:24 - Több megyéből is elindultak gárdisták a helyszínre, amint bővebb információval tudunk szolgálni, megírjuk.

Egyik hazafi Facebook oldalán írja:
"Figyelem! Most beszélek Magyarfi Jánossal! Segítséget kérnek, azonnal! Cegléden a Kék kő utcában beszorították a bajtársakat a cigányok. Tele vannak hölgyekkel és rengeteg cigány támadt rájuk! Aki a közelben van, induljon segíteni!"

"Megtámadták Cegléden a gárdistákat és a rendőröket is a cigányok, a gárdisták nem tudják elhagyni a települést. Több megyéből úton vagyunk. Sürgősen segítséget kérnek a környéken."

Ezt a levelet kapta szerkesztőségünk. Aki tud bővebb információval szolgálni, az a [email protected] címre írhat, vagy a hozzászólásokban.

Előzmény - A ceglédieknek is elege lett a cigánybűnözésből (Barikád.hu összeállítás)

A ceglédiek egy része a Jobbikban és az Új Magyar Gárdában látja utolsó reményét a cigánybűnözéssel szemben. Egyes városrészekben balkáni állapotok uralkodnak. A rendőrség tehetetlen.

Kedd este mintegy ötvenen vonultak fel Cegléden a Toldy kórház környékén található Kék kő utcában, hogy spontán demonstráljanak a helyi cigányok fosztogatásai és a rendőri tehetetlenség ellen. Az elkeseredett helyi lakosok az Új Magyar Gárdától kértek segítséget, amelynek tagjai felajánlották, hogy jelenlétükkel fogják erősíteni a környék biztonságérzetét.

Volner János, a Jobbik alelnöke, aki Ceglédre utazott, hogy meghallgassa az elkeseredett lakosokat, hírportálunknak elmondta: a cigányok már hosszú ideje fosztogatják a helyieket. - Letarolják a terményeiket, világos nappal betörnek, a garázsból ellopják a kerti szerszámokat, az idős embereket, akik nem tudják megvédeni magukat, kirabolják – sorolta a lakosok panaszait a barikad.hu-nak a Jobbik alelnöke, aki megígérte, hogy az üggyel kapcsolatban felkeresi Földi Lászlót (Fidesz-KDNP), a helyi polgármestert. - Be fogok menni a polgármesterhez és hatékony, illetve sürgős intézkedést fogok kérni. Ha pedig ez nem történik meg, akkor el fogok menni a Pest megyei rendőrfőkapitányhoz is (a Pest megyei rendőrfőkapitányt kedden menesztette Pintér Sándor belügyminiszter – szerk.).

Jelentősen emelkedett a lopások, illetve betöréses lopások száma

Cegléd közbiztonságának mélyrepülése már évek óta megoldatlan probléma. A lakosok rendszeres lakásbetörésekre, lopásokra és elégtelen rendőrségi intézkedésre panaszkodnak. A bűncselekményeket sokan a helyi kisebbség, a cigányság számlájára írják. Cegléd Ugyer városrészében nagy számban élnek cigányok, akik a szerkesztőségünk által megkérdezett környékbeliek szerint képtelenek a normális együttélés szabályait betartani. Tavaly májusban előfordult olyan eset is, hogy egy rosszulléthez riasztott mentő munkatársai nem tudtak kiszállni a járműből, mert egy 15-20 fős, felfegyverzett cigány csapat körbevette és életveszélyesen megfenyegette őket, a mentőautót pedig ütni kezdték.

Márciusban tárgyalta a ceglédi önkormányzat képviselő-testülete a rendőrkapitányság vezetőjének 2011. évi beszámolóját, melyből kiderül, hogy a korábbi évhez képest 24 %-al nőtt a településen a bűncselekmények száma. A legjellemzőbb bűncselekmények esetében a motorkerékpárok lopása 114 %-al, a kerékpároké 121 %-al, a hétvégi házak feltörése pedig 71,4 %-al emelkedett. A beszámoló összegzésében a kapitányságvezető, Ambrus Zoltán r. alezredes megállapította, hogy a ceglédi rendőrség a 2011. évben részben végrehajtotta a kitűzött feladatokat és megfelelt a lakosság elvárásainak.

A képviselő-testületi ülésen azonban szóban még kiegészítette írásbeli beszámolóját és elmondta: tevékenységükre rányomta a bélyegét, hogy az EU soros elnökség miatt a tavalyi év első felében folyamatosan Gödöllőn kellett nagy létszámmal képviseltetni magunkat a biztosítási feladatokban. Az is gondot okozott, hogy bár emelkedett a helyi rendőri állomány létszáma, főként tapasztalatlan újoncokkal, akik frissen kerültek ki a rendőr szakközépiskolából.

Bűnözési gócpont: Ugyer

A rendőrségi beszámoló, ha burkoltan is, de kitér a helyi lakosság és a cigánybűnözők közti konfliktusokra is: „Az elmúlt évben több esetben került sor a lakosság illetve a lakosság részét képező kisebbség között kialakult erőszakos konfliktusok rendőri műveletek útján történő megoldására, illetve a bűncselekményekkel érintett területek csapaterővel történő demonstratív ellenőrzésére, így Cegléd, Ugyer településrészen.”

Kis Attila, a Jobbik önkormányzati képviselője a beszámoló kapcsán kiemelte, Ugyer esetében nem arról van szó, hogy a többségi magyar társadalom támadt volna a cigányokra és emlékeztetett rá: Korondi Miklós jobbikos országgyűlési képviselő az elmúlt év során már kérte Pintér Sándor belügyminisztert, tegyen hathatós lépéseket Cegléd, Ugyer városrész közbiztonságának helyreállítása érdekében. Hozzátette: A város peremkerületei már-már élhetetlenek a sok bűncselekmény miatt.

A rendőrkapitány válaszában hangsúlyozta, hogy próbálnak elébe menni a problémának, de jelezte, Ugyeren egy olyan közösség koncentrálódik, ami „egész Cegléd, sőt, most már Nyársapát, Csemő, Mikebuda, Ceglédbercel, tehát már a környező településeket is befolyásolja.” Ambrus Zoltán ezzel lényegében elismerte, hogy a cigánybűnözés Ugyerből kiindulva már nem csak Ceglédet, hanem a környező településeket is veszélyezteti. A rendőrségi beszámolót végül a képviselő-testület 12 igen, 1 nem szavazat (Kis Attila, a Jobbik önkormányzati képviselője nemmel szavazott) mellett elfogadta.

Balkáni állapotok Cegléden

Ez év áprilisában Korondi Miklós és Kis Attila sajtótájékoztatót tartottak a Köztes utcában, miután a helyiek ismételten a Jobbikhoz fordultak segítségért a cigánybűnözés ellen.

Itt a Köztes utca, Szüret utca és Tőke utca környékén oly mértékben elszaporodtak a betörések és a lopások, hogy az itt lakóknak már egy perc nyugalma sincs. Elmondásuk szerint a betöréseket, eltulajdonításokat a cigány kisebbséghez tartozó csoportok követik el – számolt be a sajtónak Korondi. Az országgyűlési képviselő szerint, a lakosok elmondták: hiába jelentik be a rendőrségen a különböző eseteket, ha megtudják, hogy cigány az elkövető, akkor maga a rendőr beszéli le őket a jegyzőkönyv felvételéről, „mert velük szemben nincs mit tegyenek, ez a központi, országos parancs.”

Kis Attila, mint helyi jobbikos önkormányzati képviselő szintén arról számolt be, hogy az ugyeri városrészen „balkáni állapotok” uralkodnak, mindennaposak a cigányság részéről a verbális atrocitások, lopások, betörések, rablások. - Nem telik el lassan már egy nap sem betörés nélkül. Az emberek félnek, rettegnek, kilátástalannak és kiszolgáltatottnak látják a helyzetüket – tette hozzá az áprilisi sajtótájékoztatón a képviselő.

Ősszel közbiztonsági fórumot tart a Jobbik

A barikad.hu megkereste Kis Attilát a szerdai ceglédi spontán demonstrációval kapcsolatban is. A képviselő elmondta, hogy Cegléden több gócpontja is van a cigánybűnözésnek, mint pl. a tegnapi demonstráció helyszíne, a Kék kő utca, amely azonban nem tartozik az ugyeri városrészhez. A képviselő tudomása szerint a jövő héttől rendszeresen meg fogják látogatni a Kék kő utcát az Új Magyar Gárda tagjai, ősszel pedig a helyi Jobbik a Nemzetpolitikai Este keretében lakossági fórumot fog tartani a közbiztonság témájában.

Kis Attila arról is beszámolt, hogy az ugyeri városzrész régebben Cegléd éléskamrájának számított, ahol földműveléssel foglalkoztak: zöldséget és gyümölcsöt termeltek, azonban 2002 után a nyírségből több cigány családot is oda telepítettek, akik teljesen lezüllesztették, élhetetlenné tették a térséget.

(Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Tisztelt Pártoló,

egyetértek az Ön gondolataival. Nem kell egymásra mutogatni, a magyarokra már így is mutogatnak elegen.

#2

Eji Vadasz Mon, 2012/08/20 - 23:57
Egyet értek!

#4

Üdv Tűz Csiholó!
Nem vagyok se net- se fotelforradalmár...
Amint tudok indulok!
Kitartás!
Szárnyaljon a Turul Madár!
Bajtársi Üdvözlettel

#5

Éji Vadász!

Hát erről beszélek! Smiling

Az Isten áldjon!

Jaaaa, s kérlek, ne várj arra, amikor "szükség lesz", mert azzal tele a padlás!
Mi a fronton már nagyon unjuk azokat a net-harcosokat, akiknek majd akkor kell szólni, ha osztják a fegyvert.
MOST kellenél!

Szebb jövőt!

Ahogy írtad.

#6

Adjon az Isten!

NA ITT ÁLLJUNK MEG!
Miért kell mutogatni egyiknek a másikra!?
Nem egy zászló alatt harcolunk????
ÉBRESZTŐ!!
Nem tünnik fel senkinek mire megy ki a játék?
Arra, hogy SZÉTBOMLASSZÁK A JOBBOLDALT TELJES EGÉSZÉBEN!
Minden esetre gratulálok a terepen lévő harcosaink és kitartást minden bajtársamnak!
Amint szükséges Én is a helyszínen leszek és nem csak egy magam!
BAJTÁRSAIM!
A teljesség igénye nélkül...
HVIM, SZJPE, Kárpát Haza Őrei, Jobbik
és minden barátom, minden bajtársamnak mondom e szavakat:
EGY AZ ISTEN, EGY A NEMZET!
EGY A ZÁSZLÓ EGY A CÉL!
HAJRÁ MAGYAROK!
Együtt Harcoljunk Egy Szebb Jövőért, Egy Élhetőbb Hazáért!
SZABADULJUNK MEG A HAZAÁRULÓKTÓL!
Szárnyaljon a Turul Madár!
Bajtársi Üdvözlettel:
Éji Vadász

#7

S Volner miért nem említi frakciótársát, Korondit? Íme, az igazság:

A polgárőrök is megszólaltak a ceglédi cigányterror ügyében
2012. augusztus 20. 14:18

Hunhír.info
A 2012. augusztus 19-20-i Ceglédi eseményekkel kapcsolatosan, több vezető hírközlő szerv olyan beállításban közölte le tájékoztatóját, ami azt a látszatot keltette, miszerint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez (SzJPE) köthetőek elsősorban a történések.

"A SzJPE tagjai és szimpatizánsai valóban jelen voltak 20-án éjszaka a városban és adtak hangot, elégedetlenségüknek az országban zajló tarthatatlan közbiztonsági állapotokkal okán. Ami jelen esetben éppen ceglédi eseményekkel kapcsolatban okoztak országos méretű felháborodást.

Ebből eredően tájékoztatom a széles közvéleményt, hogy a ceglédi események elsősorban az Új Magyar Gárda Mozgalomhoz tagjaihoz köthetőek, ez a szervezet látta el a cigánybűnözök által kifosztásra ítélt ceglédi lakosok védelmét az elmúlt napokban. Vezetőikkel történő egyeztetés után rendelt el egyesületünk elnöksége mozgósítást és vált meghatározó résztvevőjévé a 19-20-i eseményeknek. Fontos megemlíteni még Korondi Miklós országgyűlési képviselő (Jobbik) szerepét is, aki az események alatt mindvégig a helyszínen tartózkodott.

Illetve mindenképpen említést érdemelnek a nemzeti szervezetek, bajtársak, hazafiak és ceglédi lakosok, akinek összefogása nélkül nem sikerült volna ilyen mértékű hatékonysággal demonstrálni, felháborodásunkat a hazánkat egyre kritikusabb mértékben sújtó cigánybűnözési áradat okán.

Továbbá nagyon fontosnak tartom kiemelni, a SzJPE megalakulása óta, mindig is különös figyelmet fordított arra, hogy tevékenységét teljes mértékben a törvényes keretek között végezze. Cegléden, 2012. augusztus 19-20-án, a SzJPE tagjai a hatályos jogszabályok figyelembevételével és azok maximális betartásával, élve állampolgári és gyülekezési jogaikkal, voltak részesei az eseményeknek" - áll László Attila SzJPE elnök hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.

#8

2012, augusztus 14 - 20:55
Belföld Friss hírek
Portálunk úgy értesült, hogy Cegléden spontán vonultak utcára a helyi lakosok, tiltakozva a fosztogató cigányok és rendőri tehetetlenség ellen. A helyszínen tartózkodnak az Új Magyar Gárda tagjai is, akikhez a feldühödött lakosság fordult segítségért. A rendőrség csak tájékozódni ment ki, de érdemben nem csináltak semmit sem és néhány perc után távoztak is.

Információnk szerint a helyszínen (a Toldy kórház környékén található Kék kő utcában) járt a térség fideszes országgyűlési képviselője is, de nem tudta megnyugtatni a lakosokat.

Volner János, a Jobbik alelnöke, aki Ceglédre utazott, hogy meghallgassa az elkeseredett lakosokat, hírportálunknak elmondta: a cigányok már hosszú ideje fosztogatják a helyi lakosokat. - Letarolják a terményeiket, világos nappal betörnek, a garázsból ellopják a kerti szerszámokat, az idős embereket, akik nem tudják megvédeni magukat, kirabolják – sorolta a lakosok panaszait a barikad.hu-nak a Jobbik alelnöke. A Cegléd Facepress hírportál július 21-i cikkében több bűncselekményről is beszámolt: lakásbetörésekről, hétvégi házak feltöréséről és kerékpárlopásokról.

Volner János megígérte a lakosoknak, hogy ügyükkel felkeresi a helyi polgármestert. - Be fogok menni a polgármesterhez és hatékony, illetve sürgős intézkedést fogok kérni. Ha pedig ez nem történik meg, akkor el fogok menni a Pest megyei rendőrfőkapitányhoz is (a Pest megyei rendőrfőkapitányt éppen ma menesztette Pintér Sándor belügyminiszter – szerk.)

A Jobbik elnöke emlékeztetett rá, hogy korábban már tartottak közbiztonsági fórum Cegléden a helyi cigány vajdával, ám hiába hívták meg a polgármestert és a rendőrkapitányt, egyik sem jelent meg.

A településen egész éjjel ott maradnak az Új Magyar Gárda tagjai és váltásokban fogják erősíteni a lakosok biztonságérzetét.

barikad.hu

#9

2012, augusztus 14 - 20:55
Belföld Friss hírek
Portálunk úgy értesült, hogy Cegléden spontán vonultak utcára a helyi lakosok, tiltakozva a fosztogató cigányok és rendőri tehetetlenség ellen. A helyszínen tartózkodnak az Új Magyar Gárda tagjai is, akikhez a feldühödött lakosság fordult segítségért. A rendőrség csak tájékozódni ment ki, de érdemben nem csináltak semmit sem és néhány perc után távoztak is.

Információnk szerint a helyszínen (a Toldy kórház környékén található Kék kő utcában) járt a térség fideszes országgyűlési képviselője is, de nem tudta megnyugtatni a lakosokat.

Volner János, a Jobbik alelnöke, aki Ceglédre utazott, hogy meghallgassa az elkeseredett lakosokat, hírportálunknak elmondta: a cigányok már hosszú ideje fosztogatják a helyi lakosokat. - Letarolják a terményeiket, világos nappal betörnek, a garázsból ellopják a kerti szerszámokat, az idős embereket, akik nem tudják megvédeni magukat, kirabolják – sorolta a lakosok panaszait a barikad.hu-nak a Jobbik alelnöke. A Cegléd Facepress hírportál július 21-i cikkében több bűncselekményről is beszámolt: lakásbetörésekről, hétvégi házak feltöréséről és kerékpárlopásokról.

Volner János megígérte a lakosoknak, hogy ügyükkel felkeresi a helyi polgármestert. - Be fogok menni a polgármesterhez és hatékony, illetve sürgős intézkedést fogok kérni. Ha pedig ez nem történik meg, akkor el fogok menni a Pest megyei rendőrfőkapitányhoz is (a Pest megyei rendőrfőkapitányt éppen ma menesztette Pintér Sándor belügyminiszter – szerk.)

A Jobbik elnöke emlékeztetett rá, hogy korábban már tartottak közbiztonsági fórum Cegléden a helyi cigány vajdával, ám hiába hívták meg a polgármestert és a rendőrkapitányt, egyik sem jelent meg.

A településen egész éjjel ott maradnak az Új Magyar Gárda tagjai és váltásokban fogják erősíteni a lakosok biztonságérzetét.

barikad.hu

#10

Szerintem viszont Csopaknál a pont.
A sok herce-hurcát megjárt Budaházy György is azt mondta egyik rádióműsorában, hogy a rendszer nem olyan gondosan kitervelt mint ahogy azt velünk el akarják hitetni.
Szerintem azért is reklámozzák annyira a zsidókkal való barátkozást állami szinten, hogy legyen mivel megfélemlíteniük a nemzeti oldalt. És ahogy ezt a fent említett példa is mutatja sikerül is. Mert ha mi távol Izraelben az USA-ban keressük az ellenséget addig hajlamosak leszünk elfeledkezni a mellettünk lévő kézzelfogható problémákról.
Csak egyszer valaki végre megmondaná, hogy tudná elérni, hogy legyőzzük a cionistákat, mert szerintem erre nekünk magyaroknak halvány esélyünk sincs. Összefogni más országokkal mikor még azt sem tudjuk kelet vagy nyugat sőt melyik magyar barát és melyik nem?
Ellenben ha a cigányságot elüldözzük, kitelepítjük akkor ez a probléma megoldva. Jöhet a következő...

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

0:15–2:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Budaházy (ismétlés)

2:00–3:00

<<<Zene>>>

3:00–6:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!