Elvitték a Károlyi-szobrot a Kossuth térről - még restaurálják is... (+videó)

Nem elég, hogy nem a kohóban végzi, még restaurálják is, mielőtt Siófokra kerül, ahol szintén közszemlére teszik.

Elszállították csütörtök kora reggel a Károlyi-szobrot a Kossuth Lajos térről - közölte az MTI-vel Wachsler Tamás, a tér rekonstrukcióját irányító programvezető.

Wachsler közölte: a szobrot a tér felújítása miatt esedékes régészeti munkák megkezdése miatt kellett elszállítani. Az alkotást egy műhelybe vitték, ahol restaurálják, majd ezt követően Siófokon állítják fel. (Tehát nem egy kohóban végzi, hanem egy fideszes polgármester településén, a díszparkban) Wachsler szerint április közepe után lesz világos, kerül-e valamilyen alkotás a szobor helyére.
Az Index tudósítója szerint csütörtök reggel már a szobrot körülvevő ívet bontották el a helyszínről.

Az MSZP, a kommunizmus, és a nemzetvesztők valódi örökségei múlt hétfőn jelentették be, hogy őrséget állítanak a Kossuth térre, hogy így tiltakozzanak a Károlyi-szobor eltávolítása ellen. A párt aktivistái csütörtök reggel azt követően érkeztek meg a helyszínre, hogy a szobrot már elszállították. Molnár Zsolt, a párt budapesti szervezetének elnöke, aki szintén a helyszínen volt, az Indexnek azt mondta: tisztában voltak vele, hogy fizikailag nem tudják megakadályozni a bontást, de rengeteg kérdésük van az ügyben.

Molnár azt mondta, hogy jogi kétségeik vannak, hogy a szerdán kiadott bontási engedély alapján, hogyan tudták hamar elbontani a szobrot, többek között a fellebezésre sem volt esély. Az MSZP vitatja azt is, hogy a tér rekonstrukciója miatt valóban ilyen hamar szükség volt-e az elszállításra. Hozzátette: azért fognak küzdeni, hogy rekonstrukció után újra a Kossuth téren után állítsák fel szobrot. Reméljük nem sikerül nekik.

Az szobor elbontását a Kossuth tér rekonstrukciójára hivatkozva az Országgyűlés Hivatala kezdeményezte. A fővárosi közgyűlés hétfői ülésén járult hozzá a szobor elbontásához. A bontási engedélyt pedig szerdán adta ki az V. kerületi önkormányzat.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Ha esetleg nem állítanák vissza a Tisza szobrot, (mellékalakjai ma is megvannak), akkor tegyék át ide a másik kommunistát Nagy Imrét a Kossuth térrel határos Vértanuk teréről, hogy ott eredeti helyén felállítható legyen a 1918-19-es magyar mártírok emlékműve, mely a patkányforradalom magyar áldozatainak állított gyönyörű emlékművet. (Atilla kőkoporsója alatt Hungária kardos alakja, hátul a Kommunizmus sárkányát megölő magyar harcos, a talapzaton a kb. 170 magyar mártír neve).
Persze legjobb lenne mindkét szobor helyreállítása,+ a Dombóvárra menekített régi Kossuth szobor és az Andrássy sz.felállítása.

#2

A nemzetvesztő vörös gróf most már el lett takarítva a Kossuth térről! Méltatlan volt egyáltalán szoborba önteni.
Nem hiszem, hogy Siófok befogadja...?! Még akkor sem ha ott van Varga Imre több szobra. Az olvasztó kívül a Szoborparkban lenne a legjobb helyen, hogy hírdesse az elrettentő pl.-át a nemzet és Hazaáruló bolond gróf Trianon emlékét.A gyalázat a patkányforradalom emlékét.
A mai "ballib" oldal méltó elődja volt. A maiak ugyanolyan "patkánylelkűek" mint Károlyi volt.

#3

Ti, judapestiek nagyon lassúak vagytok. Oda kellett volna fújni arra a táblára, hogy vigyék az mszp-t is! Smiling

#4

Ahogy látom a filmfelvételen, elég masszív, drótkötélbiztos talpazata volt a vörös grófnak... Smiling

#5

Akkor most már jöhet az orosz emlékmű ...... . Vagy talán előbb még a Gripenek gyakorolhatnák rajta földi csapásmérő képességeiket .

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

13:00–20:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Sin City

20:00–21:00

<<<Zene>>>

21:00–0:00

Programajánló

    Hozzászólások

    User login

    Poll

    Szent Korona Rádió hírlevél

    Iratkozz fel hírlevelünkre!