A mandarinkonzervek miatt állították elő őket?

A 187 darab mandarinkonzerv lehetett gyanús a rendőröknek. Ezt állítja az a három szegedi fiatal, akiket március 15-én állítottak elő a fővárosban. A Jobbik ünnepi nagygyűlésére érkeztek Budapestre.

A szegedi fiatalok vásárolni indultak, miután a fővárosba érkeztek. A rendőrök megállították őket, átvizsgálták az autót, de akkor még nem intézkedtek. Elmondásuk szerint a nyomukban maradtak, majd jött az újabb ellenőrzés, utána pedig az előállítás.

– Nem indokolták meg, azt mondták, ez a parancs. Próbáltuk megtudakolni, hogy mit követtünk el. Telefonálni akartunk, hogy jogi segítséget kérhessünk, de nem járultak hozzá – mondta a Hír TV-nek az egyik fiú, Sávolyi Gábor.

A fiatalok szerint a mandarinos konzervek miatt vitték be őket. Feltételezik, hogy a rendőrök azt hitték, meg akarják zavarni a nemzeti ünnepet. Azt állítják: a konzervek több hónapja voltak a kocsiban, egy költözés után kerültek a csomagtartóba.

– Többször megkérdeztük, hogy mivel gyanúsítanak minket, és mindig elterelő választ adtak. Az előállítás során azt mondták, hogy erre bent kapunk választ. A fogdában is érdeklődtünk, de ott sem tudtunk meg többet – tette hozzá Kun Ferenc.

12 óra elteltével elengedték őket. Közben házkutatást tartottak náluk.

– Azt mondták, hogy terrorcselekmény előkészületének alapos gyanújával vádolnak, és hogy emiatt jöttek házkutatást végezni. Alapos munkát végeztek, az 58 éves édesanyám eléggé meg is volt illetődve. Még csirkéket is kipakolták az ólból – panaszkodott a harmadik fiú Sávolyi Zoltán.

A fiatalok ügyvédhez fordulnak a szerintük jogtalan rendőri eljárás miatt.

(mno.hu)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

16:00–0:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Éjfél

0:00–0:15

<<<Zene>>>

0:15–2:00

Programajánló

    Hozzászólások

    User login

    Poll

    Szent Korona Rádió hírlevél

    Iratkozz fel hírlevelünkre!