is Offline Gárdaavatás: oszlatnának holnap a sünök | Szent Korona Rádió

Gárdaavatás: oszlatnának holnap a sünök

A rendőrség úgy tudja, hogy szombaton tíz órától gárdistákat avatnak a Hősök terén - jól tudják. A BRFK képzelgései szerint, a rendezvényt a törvényes demonstráció lehetőségével visszaélve akarják megtartani.

Egy magánszemély bejelentése alapján március 17-én 10 órától Budapest XIV. kerületében a Hősök terén gárdaavatásra kerül sor. A BRFK pénteki közleménye szerint "a jogsértő rendezvényt a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó törvényes demonstráció lehetőségével visszaélve kívánják megtartani".
A BRFK közölte, hogy a rendőrség szabálysértés elkövetése esetén valamennyi rendelkezésére álló törvényes eszközt felhasznál a közrend, a közbiztonság helyreállítása érdekében.

Közölte továbbá, hogy ha jogsértő cselekmény elkövetését vagy arra való felhívást észlel, mások jogainak és szabadságának sérelmét tapasztalja, illetve a rendezvényen a résztvevők fegyveresen, illetőleg felfegyverkezve jelennek meg, úgy a rendezvényt feloszlatja. A BRFK sajtóügyeletese annyit közölt, hogy megfelelő erőkkel készülnek a rendezvényre.

(Origo, Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)

Comments

#2

Nekünk pedig jók a jogvédőink! Smiling

#3

"Közölte továbbá, hogy ha jogsértő cselekmény elkövetését vagy arra való felhívást észlel, mások jogainak és szabadságának sérelmét tapasztalja, illetve a rendezvényen a résztvevők fegyveresen, illetőleg felfegyverkezve jelennek meg, úgy a rendezvényt feloszlatja."

Ha minden ok nélkül feloszlatják a rendezvényt, akkor az jogellenes cselekmény. Mivel mégiscsak történt jogellenes cselekmény a rendezvényen, a feloszlatás jogszerű volt.
Jók a törvényeink! Nekik...

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

8:00–9:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Radics Béla emlékóra (ismétlés)

9:00–10:00

<<<Zene>>>

10:00–10:30

Programajánló

    Hozzászólások

    User login

    Poll

    Szent Korona Rádió hírlevél

    Iratkozz fel hírlevelünkre!