Siófok befogadja a hazaáruló szobrát

Siófok önkormányzata a város Milleniumi parkjában, Kálmán Imre szobra mellett helyezné el a Parlament előtt álló Károlyi Mihály-szobrot, írja a Magyar Nemzet. Február 21-én már megjelent Siófok honlapján, hogy az önkormányzat szakbizottsága egyhangúlag támogatta, Siófokra kerüljön a szobor, most a város képviselő-testülete is igent mondott a befogadására.

A városban született nyolcvankilenc éves Varga Imre, a Károlyi-szobor készítője is egyetért azzal, hogy a főtéren álló monumentális plasztikái közé kerüljön a szobor. Ezért levélben kérte Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől, hogy Siófok is szerepeljen az áthelyezésre váró szobor lehetséges új helyszínei között.

Kövér László a Közszolgálat című magazin februári számában megjelent interjújában azt mondta: a Károlyi-szobornak találnak „nem Károlyi személyiségéhez és »életművéhez«, hanem az alkotó, Varga Imre művészi teljesítményéhez méltó elhelyezést”.

A Kossuth tér átalakítása miatt Marton László 1975-ben felállított József Attila-szobrának is új helyet kell keresni. A 2008-ban elhunyt szobrász özvegye erről azt mondta, hogy a szerzői jog örököseként nem járul hozzá a szobor Parlamenttől, illetve a Duna-parttól távoli elhelyezéséhez, mert férje művét A Dunánál című vers ihlette.

(Index)

Comments

#1

József Attila szobrának elhelyezésével egyet értek, mivel proletár költőnek tartotta az elmúlt rendszer.Javaslato a Petőfi és a Rákóczi híd közötti Duna partot. Itt Ferencvárosban született.
Andrássy Gyula szobrát kellene visszaállítani, de a Fidesz udvari szobrászai képtelenek újraalkotni, így inkább hozzá sem látnak. Ettől még a tér rendezése nem lesz olcsóbb, több jut a sógor-koma zsebekbe'

#2

Mi a gond? Zsidók városa!

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Hegylakók (ismétlés)

4:00–5:00
Egy-egy aktuális esemény, vagy egy, a nemzetünk sorsát érintő kérdés kivesézése Egerből. Avagy egy kötetlen beszélgetés Zagyva György Gyula szobájából. A műsor archívuma ITT érhető el.
(Beszélgetős)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

5:00–7:00

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!