A maglódi kopjafák felújítása

A HVIM maglódi tagszervezete a Jobbik maglódi alapszervezetével közreműködve készül a kommunizmus áldozatainak emléknapjára.

A helyi hazafik február 18-án, szombaton leszerelték a kommunizmus áldozatainak emléket állító kopjafákat a helyi emlékparkban és felújított állapotukban helyezik majd vissza 25-ig, hogy méltóképp emlékezzenek meg a kommunizmus áldozatainak emlékére.

Helyi aktualitása is van az emléknapnak, ugyanis a járásban brutális megtorlások voltak 1945-ben, amik a "gyömrői gyilkosságok" névén ismeretesek. A kivégzéseknek négy maglódi is áldozatul esett. Természetesen a vörös horda eszmei helytartói a kor legsötétebb rétegeiből kerültek a rögtönítélő spontán törvényszék élére.

A 28 járásbeli áldozat nagy részének hantjai most sincsenek örök nyugalomra helyezve, mert helyük a mai napig ismeretlen. Akiket megtaláltak azokkal különös kegyetlenséggel végeztek: végtagjaikat, nemi szervüket csonkolták, sarkukba patkószeget vertek, nyakon lőtték őket vagy volt akit egyszerűen élve eltemettek.

A múlt század legsötétebb ideológiájának áldozatai a környék nemessége (tanult értelmiségiek, jegyzők) illetve vallási vezetők, mint például: az ecseri katolikus plébános.

(HVIM.org)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

16:00–0:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Éjfél

0:00–0:15

<<<Zene>>>

0:15–2:00

Programajánló

    Hozzászólások

    User login

    Poll

    Szent Korona Rádió hírlevél

    Iratkozz fel hírlevelünkre!