Továbbra sincs megállapodás a nyugdíjkorhatárról

Nem született megállapodás a pénteki egyeztetésen a rendvédelmi szakszervezetek és a kormány között - mondta Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke a Belügyminisztérium (BM) előtt újságíróknak az egyeztetést követően.

A megbízott elnök szerint hétfőn folytatódnak a tárgyalások, de már nem a BM-mel, hanem Orbán Viktor miniszterelnökkel.

"Megállapodás nincsen, nem is gondolkodtunk megállapodásban, esetleg tudomásulvételben. A mai megbeszélés eredménye az, hogy minden szakszervezet testületi ülés elé viszi az anyagot. Hétfőn folytatjuk a munkát" - jelentette ki Powell Pál.

Elmondta, hogy bekerült a tárgyalásról készült jegyzőkönyvbe a közös megegyezéses nyugdíjbamenetel lehetősége is, 52 év betöltött és 25 év tényleges szolgálati idő után, miniszteri engedéllyel.

Powell Pál közölte, a szigorításokat továbbra sem tudják elfogadni. Szólt arról is, hogy az egyeztetésen Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette: Orbán Viktor miniszterelnöktől kér időpontot, hogy fogadja a szakszervezeti vezetőket.

A hétfőre várható találkozóig testületi ülések lesznek - mondta, hozzátéve: előtte konzultálnak a szakszervezeti vezetők, a megbeszélésen lehet jelen lesz a belügyminiszter is.

Powell Pál azt mondta, hogy a miniszterelnökkel való találkozásig nem szerveznek demonstrációt.

Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, akit az egyeztetés előtt a sztrájkbizottság elnökévé választottak, bejelentette: megbízatását hétfőig vállalta.

Nagy Linda, a Belügyminisztérium szóvivője azt mondta: "aktív és tartalmas egyeztetésen vannak túl". Több kérdésben sikerült a szakszervezetek elképzeléseit, javaslatait beépíteni - tette hozzá. Kijelentette: a miniszteri tárgyalások ezzel lezárultak.

(MTI)

Comments

#1

Igen, tudom, hogy távozott. Annak részletei sem derültek/derülnek ki. "Majd az egyeztetés végén." Ő akkor azzal indokolta távozását, hogy olyan többségi vélemény alakult ki, amit nem tud felvállalni. A legtöbb vélekedés szerint ez azt jelenti, hogy több szakszervezet hajlik/hajlott a megegyezésre. Erre most bejelentik, hogy semmiféle megállapodás nincs, nem is lesz, de azért még tárgyalnak.
Akárhogy is van, bűzlik ez majdnem a legelejétől kezdve. Időhúzás van, csak hogy ne legyen demonstráció, mert bizonyosan nem tetszik a hazánkban turistáskodó EU-s diplomatáknak a dolog. A mostani, TMRSZ elleni hadjárat is valami ilyesmit sejtet.

#2

Azt vártam volna, hogy az első határidő lejártakor nekiállnak sztrájkolni a rendvédelmisek. Akár ráér tárgyalni a miniszter/elnök, akár nem.

Túl nagy a tolerancia, már nagyon megpuhították a sztrájkbizottságot!

A TMRSZ jól tette, hogy nekiállt tüntetni: most kellene csatlakozni hozzá a többi "szakszervezetnek" is. És nem csak a rendvédelmis szakszervezeteknek!

#3

nameless, Kónya "úr" távozott a múlthéten!

#4

Nagy a valószínűsége, hogy nem akárki lehet szakszervezeti vezető. Ha nagyon belemagyarázósak akarnánk lenni, mondhatnánk, hogy itt is érvényesül az "oszd meg és uralkodj" rendszere.
De az is feltűnő, hogy egyre csak húzzák-halasszák a dolgot. "Most nem tud itt lenni, majd kedden folytatjuk, ..., hát még csütörtökön tárgyalunk velük, de lehet elnyúlik holnapután kiskeddig.."
Ha jól emlékszem, a kezdetkor Kónya Péter azt mondta a Kossuth téren, hogy minden, a tárgyalásokon elhangzott részletet közölni fog a demonstrálókkal. Aztán meg azt mondta, hogy majd ha véget érnek az egyeztetések, akkor hozza nyilvánosságra a dolgokat. És így ez az ígéret is szép lassan a feledés homályába vész. Senkinek nem érdeke, hogy kiderüljön, mik hangzanak el ezen alkalmak akármelyikén is.

#6

Azért kíváncsi lennék arra hogy Kónya Pétert mennyiért sikerült megvenniük a múlthéten.... Puzzled

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Hegylakók

17:30–18:30
Egy-egy aktuális esemény, vagy egy, a nemzetünk sorsát érintő kérdés kivesézése Egerből. Avagy egy kötetlen beszélgetés Zagyva György Gyula szobájából. A műsor archívuma ITT érhető el.
(Beszélgetős)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

18:30–21:00

Radics Béla emlékóra

21:00–22:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!