is Offline Zagyva György Gyula eddigi leglátványosabb felszólalása a parlementben (videó) | Szent Korona Rádió

Zagyva György Gyula eddigi leglátványosabb felszólalása a parlementben (videó)

Zagyva Gyula jobbikos országgyűlési képviselő a múlt héten - Snedier Tamás és Mirkóczki Ádám képviselőtársaival - tartott sajtótájékoztatón tett ígéretével összefüggésben április 4-én felszólalt, és kérdést tett fel a parlamentben a Verpelét és Egerszalók közötti 10 kilométeres útszakaszról.

Kiemelte, hogy senki nem foglalkozott a kérdéssel idáig, még Sós Tamás a terület előző egyéni országgyűlési képviselője sem.

„Az idők folyamán pár kátyút betömtek, befoldoztak, de ez biztonságosan nem oldotta meg a közlekedést, ami továbbra is életveszélyes. Megoldás egy új szilárd útburkolat lenne. A legjobb műszaki állapotokkal rendelkező autók is felmondják a szolgálatot, ha nem tudják kikerülni a 30-40 cm-es gödrök tucatjait. Több autós kapott itt már tengelytörést. Ezen az útszakaszon majd 270 buszjárat közlekedik naponta, ami 15 ezer ember mindennapi életét határozza meg” – hangoztatta.

Az áldatlan állapotok igazolására több, a helyszínen tönkre ment autóalkatrészt – összetört felnit, darabokra tört lengőkart – mutatott be a képviselő szemléltető eszközként.

Felszólalásában kitért Magyarország egyik legfelkapottabb üdülő és kiránduló helyére, Szilvásváradra, a turistaparadicsomba vezető, és Szarvaskőn áthaladó 25-ös számú útszakaszra, ahol már másfél éve az esőzés 5 méteres területen elmosta az aszfaltot. „Ezt a mai napig nem állították helyre. Ha a turistaszezon beindul, itt Egerig fog állni az autósor.” – mondta.

Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Zagyva Gyula kérdésére reagálva megígérte, hogy már tavasszal elkezdik kidolgozni az építési terveket és mindet megtesz, hogy a tél beállta előtt, de esetleges nehézségek miatt legkésőbb jövő tavasszal elkészüljenek a kifogásolt útszakaszok.

(Szent Korona Rádió)

Comments

#1

No lám a nép hangja Smiling aranyos Laughing out loud ezt biztos értékelik a helybeliek Evil javaslatom, hogy a forradalmi kormány bíztosítson az átmeneti időszakra, minden negyedik autósnak egy izraeli gyártmányú, páncélozott, hernyótalpas földmarkolót, amivel szabadidőben meg lehet oldani az indiánkérdést is, és ha még marad akkor idő és akarat, akár kalákában az útat is újjá lehetne építeni, a bográcsolást persze vállalom, ha van páncélozott gulyáságyú Sticking out tongue

#2

Hát Gyula ez tényleg látványos volt Smiling
Rendhagyó, de annál hitelesebb a felszólalás, a bemutatott keréktárcsával és a Sós nyakába húzandó trapézzal együtt.
Én utoljára Terpes és Péterke között vertem szét egy felnim,ott is hasonlón kátyúmentes az út.Tarnaszentmárián a laktanyai vasúti átjáróról meg ne is beszéljünk inkább.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

18:45–0:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Programajánló

    Hozzászólások

    User login

    Poll

    Szent Korona Rádió hírlevél

    Iratkozz fel hírlevelünkre!