is Offline Hoffman: kötelező az "önkéntes" munka érettségi előtt | Szent Korona Rádió

Hoffman: kötelező az "önkéntes" munka érettségi előtt

Képünk illusztráció

Legkorábban 2014-től lehet az érettségi vizsgára bocsátás előfeltétele az önkéntes munka - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. Így a diákok felkészülhetnek a nagybetűs Életre, ezenkívül közösségépítő hatása is lenne az ilyen munkának.

Hoffmann Rózsa államtitkár szerint az önkéntes munka lehet az előfeltétele az érettségi vizsgára bocsátásnak. A közösségi szolgálat, önkéntesség jelene és jövője az oktatásban című, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum által szervezett egész napos konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón az államtitkár megjegyezte: a megújítandó érettségi előfeltételeként 50-60 óra kötelező közösségi munka előírását tervezik a középiskolások számára.

Hoffmann Rózsa hozzátette: jelenleg "talán inkább az 50 óra felé hajlunk", amit heti 2 óra rendszerességgel lenne célszerű elvégeznie a diákoknak. Ezt a tevékenységet az elképzelések szerint dokumentálni is kell majd.


(MTI nyomán Szent Korona Rádió)

Comments

#1

TTM, miattam hidegebbre is mehetnek Evil

#2

Én anno,diákként két nyáron is dolgoztam Építőtáborban és úgy gondolom,nem vált a káromra.Amit meg Dufi mond,arra akkor lesz eredmény,ha szaporáék melegebb vidékre költöznek. Smiling

#3

Az onkentes munkat tudtommal nem fizetik.
Az ingyen munkat mindenutt szeretik.
A nyereseg igy marad a munkaadoe.
Ugy latom ez jol ki van talalva.

#4

Aki bele van temetkezve a virtuális világba, és ezért nincsenek barátai a való világban (itt most nem az rtl szennyműsorára gondolok természetesen), annak nem a kötelező önkéntes munka fog barátokat hozni. Az érettségi előtt álló kamasz ugyanis jár iskolába is, és ha ott nem beszél senkivel, akkor munka közben miért lenne ez máshogy?
Értékelni a szülők fáradozásait. Na igen. Sok elkényeztetett gazdag gyereknek ez nem megy, de attól tartok, ez nem feltétlenül az ő hibájuk. Nem ők kényeztették el magukat, hanem a szüleik őket.
Munkahely. Hát ez az. Ezért is nem értem a dolgot. Óriási a munkanélküliség, mégis az iskolásokat küldik dolgozni. Miért?

#5

Szimpatikusak az államtitkár asszony tervei az oktatási- nevelési magyar nemzeti program megújításában.Többszörösen jó ha a fiatalok kötelező munkára kell menjenek. Csak párat mondok, hogy miért.
A mostani fiatal generáció önhibáján kívül is meg akaratból is nagyon távol kerültek a közösségektől, még saját generáción belül is un. virtuális valóságban élnek"
Ezt is segíti a rendes mederbe a közösségi munka. Másik megtanulják értékelni a számukra természetesen a szüleik által megvásárolt termékek éertékét, ha kicsit dolgoznak is érte. Csak legyenek munkahelyek. Mindenképpen felemelő, közösségteremtő és a kreativitás felé viszi a fiatalokat. Amit szinte már 20 éve nem ismernek!

#6

Szerintem ez éppen jó ötlet tőle. Ez esetben nem érdekel a cigány lustaság, a lényeg, hogy a magyar fiataloknak mindenképpen használna. Egyrészt a munka világára lenne nagyobb rálátásuk, másrészt a társadalom addig ismeretlen részeire, harmadrészt pedig a pályaválasztásban is segít.
Nem érdekel mások lustasága, az itt most az ő bajuk.

#7

Na, akkor én még pont kimaradok belőle Smiling
Egyébként felháborító, hogy az érettségire készülő diákokat küldik dolgozni, a retekcigányok meg csak tétlenül várják a segélyt, aztán ha elfogy, mennek rabolni, gyilkolni, és senki nem szól nekik ezért egy rohadt szót sem.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

3:00–4:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Hegylakók (ismétlés)

4:00–5:00

<<<Zene>>>

5:00–7:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!