A Fidesz bevásárolta magát az RTL-be

Fidesz Tv lesz a volt SZDSZ klubból?Fidesz Tv lesz a volt SZDSZ klubból?

Úgy látszik a Fidesz elkezdte építeni, illetve bővíteni a médiabirodalmát. Az RTL Klub mellett a TV2 körül is legyeskedik a Fidesz-kormány leendő vagyongazdálkodási minisztere, Fellegi Tamás. Fellegi korábbi cége jelentős, 31 százalékos részvénycsomagot vásárolt az RTL Klubot tulajdonló M-RTL Zrt.-ben - tudta meg az Index.

Az Infocenter.hu Zrt. 2010. április 23-án megvásárolta az IKO Média Holding Zrt. részvényeinek száz százalékát. Az IKO Média Holding Zrt. tulajdonában van az RTL Klub televíziós csatornát üzemeltető M-RTL Zrt. részvényeinek 31 százaléka. Az Infocenter.hu Zrt. százszázalékos tulajdonosa a Heti Válasz kiadójának, valamint a Lánchíd Rádiónak, illetve kisebbségi tulajdonosa a Class FM országos kereskedelmi rádiónak. Fellegi Tamás mára eladta az Infocenter.hu-ban meglévő részesedését.

Az Infocenter korábbi tulajdonosa az a Fellegi Tamás, aki az újonnan megalakuló Orbán-kormány vagyongazdálkodási minisztere lesz, és aki csak a politikai szerepvállalás miatt adta el tulajdonrészét.

Az Infocenter.hu Médiabefektetési Zrt.-t 2009 júliusában egyszemélyes részvénytársaságként alapította Fellegi Tamás, a cég jegyzett tőkéje 5 millió forint volt. Később jött a dán DEFAP csoport, amely kockázatitőke-alapként definiálja magát, de több jel utal arra, hogy valójában befektetési szolgáltatást nyújtó cégcsoport, amely más, ismeretlen befektetők pénzét kezeli. Az Infocenter.hu projektcégben Fellegi Tamásnak 51 százalékos többségi részesedése volt.

Fellegi Tamást a második Orbán-kormány lehetséges vagyongazdálkodási minisztereként emlegetik. Az Infocenter pénteken közölte, hogy az üzletember eladta az Infocenter.hu-ban meglévő részesedését. Az Infocenter.hu Zrt. összesen 52 százalékos új tulajdonosai: Nyerges Zsolt, a Class FM országos kereskedelmi rádiót birtokló Advenio Kft. többségi tulajdonosa, Fellegi Tamás eddigi üzlettársa, valamint Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke. A tranzakció során a dán DEFAP tulajdonrésze változatlanul 48 százalék maradt.

Nem csak az RTL-t

Az adás-vétel tárgya még az IKO Műsorgyártó Kft., a Videovox Production Műsorgyártó Kft., valamint az IKO Sales House Kft. 50-50 százalékos üzletrészeinek a megvásárlása is.

Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával válik véglegessé. Nyerges Zsolt, az Infocenter.hu vezérigazgatója és főrészvényese a szerződés aláírása után örömét fejezte ki, hogy az Infocenter.hu részese lehet „a legnagyobb magyar televízió sikereinek”. Az IKO Média Holding 3 tagot delegálhat az M-RTL 10 tagú igazgatóságába. Így a jövőben csatlakozik az igazgatósághoz Nyerges Zsolt és Aczél Zoltán. Rákosi Tamás továbbra is tagja marad az M-RTL Zrt. igazgatóságának, valamint felkérést kapott arra, hogy az új tulajdonosokat segítendő vegyen részt az adás-vételben érintett másik három kft. irányításában is. Az RTL igazgatótanácsának egyébként eddig tagja volt Fellegi Tamás, most erről a posztról ő távozik.

Az IKO megvásárlásával előző információinkkal ellentéten csak az RTL Kluban szerzett részesedést az Infocenter. Az IKO romániai leányvállalata ugyanis nem szerepel a felvásárolt cégek között, így nem lett a csoporté lett több nagy nézettségű tematikus adó, például a Film+, a Film+2, a Sportklub és a Cool. (Ezeket az adókat Rákos Tamás annak idején azért alapította, hogy az RTL Klub tartalmait újrahasznosítva még több reklámot tudjon értékesíteni, de közben ne sértsék meg a médiatörvényt, amely még tiltotta, hogy egy országos kereskedelmi adónak tematikus adója legyen, azt viszont nem, hogy a kisebbségi tulajdonos cége új adókat alapítson.)

Az RTL Klub kisebbségi tulajdonosa információink szerint egyelőre nem tervez változásokat az országos kereskedelmi csatorna vezetésében.

A Tv2 is érdekelte őket

Üzleti körökben sokáig beszédtéma volt, hogy az Infocenter meg akarja venni az egyik országos kereskedelmi csatornát, úgy tudjuk, hogy először a Tv2 megvásárlásával próbálkoztak tavaly ősszel.

A Tv2 tulajdonosa, a ProSiebenSat1 tárgyalt is a magyar befektetőkkel, a felvásárlás azért hiúsult meg, mert a médiacsoport egyszerre szeretett volna megválni közép-európai csatornáitól, így az Infocenternek a bolgár és a román adókat is meg kellett volna vásárolnia.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Vasárnap a magyarok megdöntöttek és megbuktattak egy politikai és gazdasági rendszert és úgy döntöttek, hogy helyette megalakítanak egy újat - értékelt Orbán Viktor. Én nem tudom, milyen magyarokról hablatyol ez a Likud-bohóc.
A választók 36, 3 %-a (2 911 017 fő) valamilyen okból nem vett részt abban a cirkuszban, amely a törvényesség látszatát biztosítja a jelen rendszernek, s további lehetőséget biztosít a kifosztásunkra, valamint a politikai döntések lehetőségéből adódó lobbi lehetőséget és más előnyöket ad - a politika hasznait eddig is élvező - felső tízezernek! (Az alsóházba bejutó Jobbik képviselők akaratukon kívül, a képviseleti demokráciát és a szólásszabadság meglétét fogják bizonyítani, de érdemi változást nehezen fognak elérni, mert így van kitalálva a szisztéma! Bár tévednék!)
A választók több mint 1/3-a tehát NEM szavazott és NEM adott felhatalmazást a jelen rendszer továbbélésének, sőt ezzel a tettével jelezte is a politika számára álláspontját! A politikai osztály azonban mindezt nem fogja tudomásul venni, sőt úgy tesz, mintha minden a legnagyobb rendben lenne az ország jogrendjével és alkotmányosságával.
Az, hogy a politikai osztály ezt nem fogja a nyilvánosság előtt elemezni, azt is bizonyítja, hogy nem csak az a közel egy millió Jobbikra szavazó tartozik a radikális ellenzői közé a jelen globalista és ördögarcú kapitalizmusnak, hanem az említett majd három millió is. Tehát összességében hárommillió nyolcszáz ötvenezer ellenzi az eddigi húsz év károkozó politikáját. És ez rengeteg ember. Orbán szavazói betelepített zsidók (500.000 min.), megvásárolt cigányok, bűnözők sokasága, de igazi magyarok nem lehettek tán még egymilliónyian sem. Tehát , ha Orbán bármi nemzetellenes dolgot művel, hárommillió nyolcszáz ötvenezer magyarral fog farkasszemet nézni, akik nem adtak neki felhatalmazást, esetleg arra, hogy húzzon el, s ha lelövet egymilliót is, kétmilliónál biztosan lesz bőven kötél. (nálam biztos) Akkor Orbánéknak himbi-limbi.
Meg lehet kockáztatni, hogy az érdemi magyarok, az ezeréves magyarság utódnemzedéke, vagy akiknek legalább a dédszülei is e hazában születtek, 3/4-e nem adott felhatalmazást Orbánnak és bandájának. Következésképpen a magyarok 3/4 része nem fogadja el a hatalmát. Zsidók, cigányok, és bűnözők miniszterelnöke lesz Orbán, de nem a magyaroké. Mellesleg kormányának a tagjai is bűnözők, válogatás nélkül, legfőképp Pintér.(olajügyek, gyilkosságok, szesz-és cigarettacsempészet, stb.)

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

18:30–0:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Éjfél

0:00–0:15

<<<Zene>>>

0:15–2:00

Programajánló

    Hozzászólások

    User login

    Poll

    Szent Korona Rádió hírlevél

    Iratkozz fel hírlevelünkre!