Együtt 2014: Összeáll a balliberális koalíció

Együttműködési megállapodást írtak alá az Együtt 2014 választói mozgalom létrehozói. Az október 23-án meghirdetett együttműködés alapelveit rögzítő dokumentumot Juhász Péter, a Milla Egyesület elnöke, Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület vezetője, valamint Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke szignálta.

Bajnai Gordon azt mondta: nyitott, széles együttműködést terveznek, és várják a csatlakozni kívánó szervezeteket. Ehhez a politikai szervezeteknek három feltételt támasztottak: hogy érdemi szavazói támogatást és tudást hozzanak, hogy egyetértsenek az együttműködés most lefektetett elvi és erkölcsi alapelveivel - közte a Milla március 15-én ismertetett 12 pontjával -, illetve hogy a későbbiekben, egy hosszabb folyamat során sikeresen egyeztessék programjukat. A kritériumok részleteit a következő hetekben dolgozzák ki.

Bajnai egy kérdésre közölte: lehetségesnek tartja, hogy ők keresnek majd meg szervezeteket, amelyeket szívesen látnának a választói mozgalomban, de még nem döntöttek erről, így az LMP megkereséséről sem.

Szavai szerint az alapelvekről gyorsan megegyezésre lehet majd jutni, a programok egyeztetése viszont jövő nyárig is eltarthat a csatlakozni kívánó szervezetekkel. Ám hozzátette: legalább ilyen fontos a választók megszólítása, mert az ellenzéki pártoknak ma nincs a kormányváltáshoz elegendő számú szavazójuk.

Kónya Péter azt mondta, további szervezetek csatlakozásához a három alapító konszenzusa lesz szükséges, ugyanakkor tárgyalásokat külön-külön is folytathatnak velük.

A választói mozgalomról szólva kifejtette: nincs vezetője, egyenrangú felek alkotják, a mozgósítás azonban az első időszakban az országos szervezettel hármuk közül egyedüliként rendelkező Szolidaritás feladata lesz.

Kérdésre válaszolva mindhárman megerősítették: részletesen elszámolnak a hozzájuk érkező felajánlásokkal, a Milla és a Haza és Haladás Egyesület azonban még bejegyzés alatt áll, így nem fogadhat el támogatást. A volt miniszterelnök elmondta, addig is meghívásoknak tesznek eleget, országjárásának benzinköltségét pedig maga állja. Ezután "mikrotámogatásokat" kérnek támogatóiktól.

Kónya Péter elmondta: tanulmányozzák a szocialisták gazdaságpolitikai programját, és szívesen konzultálnak arról az MSZP-vel.


(MHO, MTI nyomán Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Legyenek összesen 2014-en. Bajnait pedig falhoz!

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Főhadiszállás

15:00–16:00
A műsor alapvetően liberális, baloldali dogmáknak, lózungoknak, álérveknek a megvitatásáról és cáfolásáról fog szólni, ezzel muníciót adva a mindennapi háborúhoz.
(Beszélgetős)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

16:00–0:00

Éjfél

0:00–0:15

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!