Peregrinatio Fidei - A „hit zarándokútja”

2012. szeptember 29-én zarándoklat indul Mátraverebély-Szentkútra. Peregrinatio Fidei, azaz a „hit zarándokútja” nevet kapta, abban a reményben, hogy nemcsak idén, hanem az elkövetkező években is hasonló formában megrendezhetik. Az elnevezés egyrészt egy aktuális nemzetközi kezdeményezéshez kapcsolódik, másrészt találóan ragadja meg a Szűzanya szerepét Isten Egyházának életében.

A zarándoklat fő eseménye a 2012. szeptember 29-én, szombaton, délelőtt 11 órakor tartandó Szent Mihály-napi ünnepélyes főpapi szentmise a római rítus rendkívüli (régi) formájában. A szentmisére az érdeklődésnek megfelelően Budapestről (előreláthatólag a belvárosi főplébánia-templom mellől) kora reggel zarándokbusz indul, valamint előreláthatólag más településekről is szerveznek buszokat (ezekről egyelőre csak az [email protected] e-mail címen tudnak egyéni felvilágosítást adni).

A kegyhely határánál a Budapestről érkező zarándokok a többi helyről érkezőkkel összetalálkoznak, majd az út utolsó, rövid szakaszát közösen, gyalogosan teszik meg, és így érkeznek a kegyhelyhez. Akik egészségügyi vagy más okból szeretnének végig busszal menni, természetesen lesz erre lehetőségük.

A zarándokoknak szombaton a szentmise után a szervezők ebédet tudnak biztosítani, megrendelés szerint. A program a délutáni órákban a kegyhelyen végzett litániával és vesperással zárul, a zarándokbuszok ezután indulnak vissza.

A részletes programokról a zarándoklat internetes oldalán lehet tájékozódni, ide kattintva.

(Pereginatio Fidei)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Trón és oltár

16:00–17:00
A műsornak nem titkolt célja, hogy a királyság eszmeiségét hirdesse és állítsa alternatívának a mai kor nihilizmusával szemben.
(Kiráyságpárti)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

17:00–17:30

Hadak Útján

17:30–18:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!